Overhandiging cheque van Stichting Dakenklimmers aan Stichting Kip & Apie. FOTO ANNELIE JANSEN
Overhandiging cheque van Stichting Dakenklimmers aan Stichting Kip & Apie. FOTO ANNELIE JANSEN Foto: Annelie Jansen

Stichting Dakenklimmers doneert €400,- aan Stichting Kip & Apie kinderfeestjes

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - Wat in 2014 als geintje begon is reeds uitgegroeid tot een serieus project. Enrico Tichem van Sinterklaasteam “de Dakenklimmers” legt uit.

In 2014 hebben we met een vriendengroep het idee geopperd om onszelf te gaan verhuren als Sinterklaas en Zwarte Pieten. In het begin was dit puur voor de lol en konden we onze rol vervullen bij vrienden en bekenden. Met de opbrengst gingen we lekker uit eten en daarmee was de kous af.

Toen we later nog eens bij elkaar kwamen om te evalueren en vooruit te plannen hadden we zoiets van: “Sinterklaas en Zwarte Piet spelen is leuk, maar kunnen we geen mooier doel vinden om het voor te doen?”

Omdat Sinterklaas een feest voor kinderen is, werd al snel gedacht om iets te gaan doen voor zieke of minder bedeelde kinderen. Er werd een Stichting opgericht met als doel om geld in te zamelen voor instanties die het welzijn van kinderen hoog in het vaandel hebben staan. Dit moesten in onze optiek wel instanties zijn die onze euro’s ook echt keihard nodig hebben. Dus niet de gesubsidieerde grote projecten, maar de kleinere initiatieven die hard moeten knokken voor elke euro.

Stichting Ankie

Zo konden we de afgelopen jaren al honderden euro’s doneren aan Stichting Ankie. Stichting Ankie is in 2011 opgericht door Shirley, de moeder van Ankie die in 2010 op 13 jarige leeftijd overleed aan een hersentumor. Stichting Ankie zet zich in voor kinderen met kanker.

Stichting Tinkerbel

Ook hebben we door onze bezoeken als Sint en Piet kunnen doneren aan Stichting Tinkerbel. Zij maken zich sterk voor zieke kinderen in de regio West Brabant en Zeeland, door wensen van hen te vervullen en hen zo het ziek zijn even te kunnen doen vergeten. Dit kan door heel uitlopende wensen: Een dagje met de politie mee, een parachutesprong maken of gewoon een dagje naar een pretpark.

Stichting Kip & Apie kinderfeestjes

Dit jaar hebben wij ons kunnen inzetten voor Stichting Kip & Apie kinderfeestjes. Deze keer gaat het niet zozeer om zieke kinderen, maar om kinderen waarvan ouders er financieel slecht voorstaan en nog geen simpel kinderfeestje kunnen betalen, omdat dit voor hen een onverantwoorde uitgave zou zijn. Stichting Kip & Apie voorziet hier dan gratis in, omdat ieder kind een verjaardagsfeestje moet kunnen geven. Hen hebben wij dit jaar 400 euro kunnen schenken.

Oproep

De oproep van Enrico is dan ook duidelijk: Wilt U volgend jaar een gezellig half uur met een goed uitziende Sint en goed verzorgde en vrolijk Pieten? Want wij werken echt volgens een officieel Sintprotocol, en U wilt ook op die manier een kind gerelateerd goed doel ondersteunen. Denk dan aan de Dakenklimmers. U vindt ons op www.dakenklimmers.nl en op Facebook.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief