Harmonie EMM tijdens hun traditionele Ravelijnconcert. FOTO CORNÉ DE WEERT
Harmonie EMM tijdens hun traditionele Ravelijnconcert. FOTO CORNÉ DE WEERT Foto: Corné de Weert

Harmonie EMM Speelt Met Sneeuw

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - Harmonie Eendracht Maakt Macht (EMM) gaat ieder jaar op zoek naar een nieuwe uitdaging. Deze keer brengen ze een productie onder de veelzeggende titel “EMM Speelt Met Sneeuw”. De koninklijk erkende harmonie uit Bergen op Zoom verzorgt samen met het CKB Kinderkoor de muzikale begeleiding onder de klassieke animatiefilm De Sneeuwman.

Deze familievoorstelling voor kinderen vanaf vijf jaar vindt plaats aan het begin van het winterseizoen op zondagmiddag 13 januari in de theaterzaal van het CKB. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang in volle gang.

Muzikale uitdaging

Het begeleiden van een film is een vak apart. Voor de leden van de harmonie is het een echte muzikale uitdaging. Dirigente Inge Kegel-Verbraak heeft de originele partituur voor strijkorkest aangepast aan de bezetting van de harmonie. Daarnaast moeten de muzikanten de onderliggende muziek precies op tijd te spelen. Voortdurend wisselen de maatsoorten, de tempo's en de toonsoorten. Dat is goed opletten. Bovendien zit de partituur vol met speciale effecten om de bewegingen van de animatiefiguren te begeleiden en te onderstrepen. Het is voor de muzikanten vooral een kwestie van veel tellen en goed op de dirigent letten. Want zij moet ook rekening houden met wat er op het videoscherm wordt geprojecteerd om precies op tijd te blijven met de visuele actie. Verder vraagt de samenwerking met het CKB Kinderkoor onder leiding van Monique Jimkes en de verteller Roel van de Velden de nodige aandacht. Nog enkele repetities en dan is het zover. Maar eerst heeft EMM afgelopen maandag nog een stemmig kerstconcert gegeven voor de bewoners van woonzorgcentrum Moermont. De kaartverkoop voor de voorstelling van De Sneeuwman is inmiddels gestart via www.demaagd.nl en bij de cultuurbalie in het VVV kantoor in het Markiezenhof.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief