Teamcaptain Denise van Eekeren (omgekeerd) scoorde één van de slechts twee punten.
Teamcaptain Denise van Eekeren (omgekeerd) scoorde één van de slechts twee punten. Foto: TFS'57

TFS'57 badmintonteam 1 krijgt klappen in Hoeven

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - De uitwedstrijd tegen BC Hoeven in de negende speelronde verliep anders voor het vlaggenschip van badmintonclub The Flying Shuttle '57 dan verwacht. Niet meer dan twee punten kwamen in handen van team 1: een mager resultaat.

De gebroeders Looij kwamen zaterdagochtend 8 december in drie games (21-18, 13-21 en 21-17) net tekort om het ervaren badmintonrotten Patrick Baanvinger en Peter Boomaerts lastig te maken. Denise van Eekeren en Natasja Looij gelukte het evenmin om de Hoevense jongedames te passeren, maar zaten er wel dichter bij: 20-22, 21-12 en 22-20.

De tactische overweging om Christ de Rooij en Denise van Eekeren als respectievelijke eerste heer en eerste dame in stelling te brengen, betaalde zich uit. Christ won met hard werken en het nodige vliegwerk in twee games (11-21, 14-21) van Peter Boomaerts en Denise van Eekeren tekende zoals te doen gebruikelijk in drie games (11-21, 21-16 en 9-21) voor winst tegen Maud Ossenblok.

Waar bij de thuiswedstrijd Jeroen Looij nog comfortabel in twee games won van Patrick Baanvinger, was het nu de bebrilde linkspoot van Hoeven die in drie games (21-16, 12-21 en 21-16) zegevierde. Ondanks onnoemlijk veel uitballen compenseerde de BC Hoeven speler op tactisch vlak. Ook voor zuster Natasja was er een ommeslag t.o.v. de thuiswedstrijd, toen ze eenvoudig in twee games Nicole van Tiel opzij zette. De BC Hoeven-speelster hield ditmaal de regie in handen (21-17, 21-18).

Om tot gelijkspel te komen, moest team 1 van TFS'57 beide gemengddubbels winnen. Voor Patrick en Denise, spelend als tweede gemengddubbel, bleek voornoemde doelstelling te hoog gegrepen (21-18 en 21-12). De beweeglijkheid van veertiger Peter in combinatie met de prijzenswaardig hoge racketvoering aan het net van Nicole waren een brug te ver voor het Bergse koppel.

De slotpartij van Christ en Natasja tegen Patrick en Maud begon met een verrassend gewonnen eerste game. Pas rond 18-18 sloegen de TFS'57-spelers een gat in de verdediging. Geholpen door uitzonderlijke cross-drops van Natasja bleef ook de tweede game spannend, maar enkele tactische missers van Christ brachten de noodzaak voor een beslissende derde game. Hoewel er nog 15 punten gemaakt werden, was de pijp leeg en dankzij de 21-15 winst van BC Hoeven kwam er 6-2 op het scorebord. Genoeg stof tot nadenken.

Zondag 16 december staat er een inhaalwedstrijd tegen BC Batho uit Tholen op het programma en gehoopt mag worden dat team 1 van TFS'57 gaat voor opnieuw een maximale score tegen dit Zeeuwse team. Als reekshoofd in de poule met verwaarloosbaar puntenverschil t.o.v. de nummers 1 en 2 gaat TFS'57 een belangrijke fase van het competitieseizoen in.

Team 3 - SV Kats 1

De meest opvallende partij in het treffen tussen team 2 en SV Kats 1 was de mannendubbel van invallers Jan en Frans: na 21-11 verlies in de eerste game wisten deze twee zestigers terug te slaan met 16-21. De Kats-spelers counterden met 21-13 in de derde, maar gelukkig hadden de TFS'57-invallers laten zien nog een aardig shuttletje te slaan. Uiteindelijk ging team 3 zonder punten naar huis, iets wat nog niet eerder gebeurd is dit competitieseizoen. Hopelijk biedt de thuiswedstrijd tegen Marathon 2 deze zondag meer perspectief.

Op het moment van schrijven zijn de standen van team 2 en jeugdteam U13 helaas nog niet gepubliceerd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief