Een voorgaande editie van de SPADO Cross. FOTO JOS VAN DE REEP
Een voorgaande editie van de SPADO Cross. FOTO JOS VAN DE REEP Foto: Jos van de Reep

Nieuw parcours voor Spado-cross bij Lievensberg

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - Op 16 december organiseert atletiekvereniging SPADO de SPADO cross in de bossen bij Lievensberg. En het parcours is flink onder handen genomen. Deelnemers kunnen veel zand, veel draaien en keren over smalle paadjes en korte klimmetjes verwachten. 

De SPADO cross van 2017 was er een om niet snel te vergeten, door de sneeuwval werd een een mooie maar bijzonder zware editie met sterke winnaars. Ook dit jaar lijkt het door de recente regenval weer een pittige wedstrijd te worden. De winnaars van vorig jaar bij zowel de mannen en de vrouwen doen in elk geval weer mee.

Parcours

Voor 2018 is het parcours flink onder handen genomen. De lopers kunnen {nog) meer zand verwachten, draaien en keren over smalle paadjes, open stukken, korte klimmetjes, maar ook enkele snelle bredere bospaden. Voor de toeschouwers betekent het nieuwe parcours: beter zicht bij start en finish en bij de langere ronden de mogelijkheid om de lopers meerdere malen per ronde aan te moedigen.

Compact programma

Het chronoloog is ook aangepast. SPADO kiest voor een compact programma waarbij meerdere categorieën tegelijk starten. De jeugdcategorieën (pupillen en C/D junioren) en de Specials starten om de beurt vanaf 11.00 uur. Daarna volgt - nieuw op het programma - om 12.15 uur de korte cross, snel en spectaculair, en ook de meisjes B-junioren. Voor de A/B junioren, Senioren en Masters (mannen en vrouwen) klinkt het startschot om 12.45 uur.

Inschrijven kan ook zondagochtend nog bij StayOkay. De start en finish liggen even verderop bij het Klimbos.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief