Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

Begin gemaakt aan kap 37 bomen Rijtuigweg

Door: Hanneke Marcelis

BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom heeft een begin gemaakt aan het kappen van 37 bomen aan de Rijtuigweg. De bomen staan te dicht op de woningen en brengen een veiligheidsrisico met zich mee.

De kap van de bomen aan de Rijtuigweg kwam hoog op de agenda van de gemeente na een grote westerstorm in januari. Toen gingen meerdere bomen naar de vlakte. De gemeente Bergen op Zoom deed toen onderzoek naar de toestand van de 124 overgebleven bomen en concludeerde dat op 19 bomen na, de conditie van het bomenbestand slecht was. Maar tegen die conclusie kwam veel verzet. Onder andere de Vereniging Binnenstad en de Commissie Welstand en Monumenten wilden graag dat er uitvoerig onderzoek gedaan werd per boom om zoveel mogelijk bomen toch te behouden.

Eind november gaf de commissie vanwege de huidige staat van 37 bomen aan de Rijtuigweg-Zuid goedkeuring voor de kap van die bomen.Voor de locaties aan de Rijtuigweg-Zuid tussen Burgemeester Stulemeijerlaan en Marinierstraat en tussen Caveleriestraat en Molenbergstraat wil de commissie wel dat de gemeente nader onderzoek doet naar de conditie van de bomen. Dat geldt ook voor de bomen aan het noordelijk deel van de Rijtuigweg. Omwonenden worden hierover geïnformeerd met een brief.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief