Afbeelding
Foto: 112 Midden-Zeeland

Chemische lucht uit toiletten Halsteren; Brandweer verricht metingen

Door: Bregje Kop 112 Meldingen,112 Nieuws

Halsteren - De brandweer van Halsteren is op kerstavond 22.35 uur uitgerukt naar een melding van een rare lucht in Halsteren. 

In de omgeving van de Klaverblad in Halsteren was er een vreemde geur te ruiken. Het vermoeden was dat deze geur uit het riool kwam. Hierop hebben bewoners de brandweer gebeld en deze kwam ter plaatse om metingen te verrichten. De brandweer heeft in verschillende woningen en straten gemeten, maar kon geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen meten. Ook heeft de brandweer een riooldeksel opengetrokken om daar metingen in te verrichten. Daar was ook niets te meten.

Tijdens het incident kwam er een man uit de buurt naar buiten, want volgens hem was er in zijn toilet ook gas te ruiken. De brandweer ging met hem mee om metingen te verrichten. Rond 23.20 uur werd er een extra meetwagen van de brandweer ter plaatse geroepen omdat men toch de vreemde lucht niet thuis kon brengen. 

In de straat 'Pottenbakker' waren dezelfde klachten van omwonenden. Zij hadden ook last van een vreemde, chemische lucht in het toilet. Toen de brandweer in die straat een putdeksel opentrok, zagen zij een nevel. Ook stonk het erg naar benzine. De brandweer heeft daar metingen verricht. Ook de Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) kwam ter plaatse om te kijken wat er aan de hand was. De brandweer heeft het riool gespoeld om de chemische lucht uit het riool te krijgen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief