Om 23.00 uur gaf de brandweer het sein brand meester.
Om 23.00 uur gaf de brandweer het sein brand meester. Foto: GinoPress B.V.

Mogelijk asbest vrijgekomen bij grote brand in schuur Halsteren

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen,112 Nieuws

HALSTEREN - De brandweer is zaterdagavond 29 december uitgerukt voor een brand in een schuur aan de Halsterseweg in Halsteren. Bij de brand kwam veel rook vrij. De weg tussen Halsteren en Bergen op Zoom werd daarom door de politie afgesloten. 

In eerste instantie rukte de brandweer met één tankautospuit uit, nadat de melding om 21.00 uur binnen kwam. Later werd er opgeschaald naar een middelbrand, dus zette de brandweer twee tankautospuiten in en een hoogwerker. Bij aankomst van de brandweer stond de schuur volledig in brand. Er kon worden voorkomen dat de brand oversloeg naar een van de twee huizen waar de schuur tussen stond. 

Er is bij de brand mogelijk was asbest vrijgekomen. Daarom heeft de brandweer uit voorzorg asbest linten gespannen. Rond 23.00 uur gaf de brandweer het sein brand meester, maar er werd nog voor enkele uren nageblust. 

Er is niemand gewond geraakt bij de brand. Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan. Team brandonderzoek van de brandweer kwam ter plekke om onderzoek te doen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief