Afbeelding

Relatief rustige jaarwisseling, wel wat materiële schade

Door: Vera de Geus algemeen

BERGEN OP ZOOM - De jaarwisseling in de gemeente Bergen op Zoom is redelijk rustig verlopen. Dat zegt burgemeester Petter. De politie en brandweer zijn een flink aantal keren opgeroepen, maar in de meeste gevallen ging het om materiële schade. "Opvallend minpunt was een drietal autobranden", aldus de burgervader. Twee daarvan vonden plaats in de vroege Oudjaarsavond in de Mercuriusstraat-Oost en op het Piusplein. Een derde autobrand vond later die nacht plaats in de Marslaan.

In de aanloop naar de viering van Oud en Nieuw waren de politie, buurtpreventieteams en Boa's vooral druk met het aanspreken van jongeren die te vroeg vuurwerk afstaken. In de Plejadenlaan werden jongeren aangesproken die auto's bekogelden met vuurwerk. In bijna alle gevallen is het vuurwerk in beslag genomen en konden ouders hun kinderen op het politiebureau op komen halen. Het bleef bij zeventien waarschuwingen, processen verbaal werden niet uitgeschreven. 

Kleine brandjes waren er ook. Met name bij (ondergrondse) containers. Ook ontstond er brand in een pand aan de Herman Leusstraat en bij een bedrijfje aan de Calandweg. "Die brandjes waren redelijk snel onder controle", aldus de gemeente. Er was even onrust in de Moreelsestraat. De politie moest daar voorkomen dat mensen meubilair dat zij op straat hadden gezet, in brand staken. In de Frederik Hendrikstraat moest de politie ingrijpen bij een vechtpartij. In de nieuwjaarsnacht werd er twee keer ingebroken, een keer in de Lourdesstraat en een keer aan de Halsterseweg.

Burgemeester Frank Petter stelt dat de materiële schade voor de gemeente ook lijkt mee te vallen. "Voor de eigenaren van de drie voertuigen waarin brand is ontstaan zal dit anders voelen. Het is bijzonder vervelend dat mensen persoonlijk schade lijden door dit soort onnodige acties", aldus de Bergse burgemeester.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief