Foto: Jan Dirk Huijser

Ravelijn gaat onder toezicht beperkt open

BERGEN OP ZOOM - Het Ravelijn gaat in 2019 weer open voor publiek. Maar dat gebeurt dan wel onder toezicht, en met beperkte openingstijden. Nu is het vestingswerk alleen te bezoeken tijdens betaalde rondleidingen en tijdens speciale evenementen.


De gesloten deuren van het Ravelijn houden de gemoederen binnen de Bergse politiek al maanden bezig. In juni werd het verdedigingswerk na een grootschalige renovatie heropend. Maar uit angst voor vernielingen is het Ravelijn sindsdien niet meer vrij toegankelijk voor publiek. En op dat beleid kwam veel commentaar vanuit de politieke partijen, die stelden dat een 'stukje geschiedenis' van de Bergenaren werd afgepakt. Op die oproep leek gehoor te komen. Het Ravelijn zou tóch weer vrij toegankelijk worden. Maar uit een recente brief aan de gemeenteraad nuanceert wethouder Stinenbosch die stelling. De gemeente kiest voor een middenweg: de deuren gaan vaker open, maar wel met beperkte openingstijden en onder toezicht.

"Door de restauratie is het Ravelijn kwetsbaarder geworden en algehele openstelling zonder toezicht is niet wenselijk. Op dit moment worden voorbereidingen getroffen om het Ravelijn open te stellen op nog nader vast te stellen tijdstippen, en zijn we in gesprek met een partij over het houden van toezicht."

Wanneer de deuren precies open zullen gaan, is nog niet bekend. 

FOTOSERIESVacatures

Bezorgers

Tholen en Sint-Maartensdijk

Bezorger

Budel

Ervaren administrateur

Steenbergen

Full-Time winkelpersoneel

Oosterhout

Bezorger Altena Nieuws

Genderen, Nieuwendijk, Rijswijk, Werkendam, Wijk en Aalburg

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief