Foto: Dagelijks leven

Het Markiezaatshuis heeft deuren officieel geopend

BERGEN OP ZOOM - Een kleinschalige plek midden in de wijk, waar mensen met geheugenverlies de tijd en aandacht krijgen die ze verdienen. Dat is het concept van Het Markiezaatshuis van Dagelijks leven, dat afgelopen vrijdag de deuren opende.


De eer was vandaag aan wethouder Andrew Harijgens op Het Markiezaatshuis officieel te openen. Op de hoek van de Antwerpsestraatweg en de Laan van Borgvliet kon de splinternieuwe woonzorglocatie feestelijk geopend worden.

Dagelijks Leven

Het Markiezaatshuis is een zorglocatie van Dagelijks leven. Hier kunnen mensen met dementie, Alzheimer of een andere vorm van geheugenverlies wonen in een veilige en vertrouwde omgeving. Locatiemanager Sylvia Mathijssen vertelt er enthousiast over. "Ik ben er super trots op dat ik de locatiemanager mag zijn van Het Markiezaathuis. Hier kan ik namelijk écht iets betekenen voor de mensen en tijd en aandacht aan ze geven." Het leven van alledag gaat er gewoon door, maar dan begeleid door 24-uurs professionele zorg. "Wat ik mooi vind aan de visie van Dagelijks Leven is dat we uitgaan van de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Het welzijn van onze bewoners staat voorop, de eigenwaarde en zelfrespect spelen daarbij een belangrijke rol. Zo werken we met professionele activiteitenbegeleiders, die zorgen voor een zinvolle dagbesteding. Iedere dag worden de maaltijden vers bereid en bewoners die dat leuk vinden mogen meehelpen met koken, net als thuis."

Studios

Het Markiezaatshuis bestaat uit twintig studio's op twee verdiepingen. De bewoners hebben allemaal een eigen zit- en slaapkamer en een badkamer. Daarnaast zijn er gezamenlijke ruimtes, zoals twee huiskamers, een grote activiteitenruimte, een professionele keuken en een mooie tuin, waar de bewoners individueel of gezamenlijk, aan activiteiten mee kunnen doen.

Wijk

Het Markiezaathuis ligt midden in de wijk. "Daarvoor is bewust gekozen", stelt Sylvia Mathijssen. Op deze wijze maken we eenvoudig verbinding met bewoners uit de omgeving. We maken gebruik van de diensten en mogelijkheden van vrijwilligers, mantelzorgers en bewoners. We doen de boodschappen bij de lokale middenstand en de bewoners maken gebruik van de lokale eerstelijnsvoorzieningen, zoals huisarts, tandarts, fysiotherapeuten en soortgelijke disciplines."

Alle mensen met geheugenverlies kunnen bij Dagelijks Leven woonzorg krijgen mits er sprake is van een zorgprofiel VV05 of VV06. Ook voor mensen met alleen een AOW is Dagelijks Leven betaalbaar. Ga voor meer informatie naar www.dagelijks-leven.nl. 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief