Foto: Thijmen Alleman

Ferd Quik tijdens nieuwjaarsreceptie verrast met erepenning

BERGEN OP ZOOM - Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Bergen op Zoom is Ferd Quik door burgemeester Petter verrast met een erepenning. 


Burgemeester Petter hield vanavond in de Gertrudiskerk traditiegetrouw een nieuwjaarstoespraak. Maar in plaats dat hij deze eindigde met een toost waarna hij het podium verliet, riep hij Ferd Quik bij zich. "Ferd je hebt veel betekend voor Bergen op Zoom en dat doe je nog steeds met onverminderde inzet en betrokkenheid", begon de burgemeester. "Ik heb jouw lijst aan verdiensten in me op proberen te nemen, maar het is teveel om dat te kunnen onthouden. Man, wat ben je veelzijdig en waar haal je de energie vandaan."  Vervolgens volgde een lange lijst van verdiensten.

Quik is oprichter en jarenlang voorzitter van de carnavalsbouwclub De Krabbekweekers, medeorganistor van de vastenavendexpositie, technisch coördinator van De Vierschaar, stuwende kracht achter de oprichting van het Facilitair bedrijf, initiatiefnemer van Stichting Decorbouw Groot Arsenaal en organisator van de Brabant Stoet. Daarom sprak de burgemeester de woorden: "Ferd, de raad van de gemeente Bergen op Zoom heeft, gelet op het bepaalde in de Verordening Erepenning 2008, besloten aan jou, Ferdinand Johannes Karel Quik de erepenning van de gemeente Bergen op Zoom met inscriptie toe te kennen." 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief