Alleen met Coming-Out day wappert de regenboogvlag
Alleen met Coming-Out day wappert de regenboogvlag (Foto: )

Regenboogvlag niet gehesen: 'We gaan voor sterker signaal'

BERGEN OP ZOOM - Ondanks een oproep van de lokale PvdA en SP heeft wethouder Andrew Harijgens als reactie op de Nashvile-verklaring geen regenboogvlag gehesen. Hij kiest voor een 'sterker' signaal. 


De gemeente Bergen op Zoom verwerpt de Nashville-verklaring absoluut. Dat stelt wethouder Andrew Harijgens voorop. De verklaring waarin homoseksualiteit wordt afgekeurd werd recentelijk door zo'n tweehonderd prominenten binnen het christelijke geloof ondertekend en deed veel stof opwaaien. Onder andere omdat Tweede Kamer-lid Kees van der Staaij één van de ondertekenaars was. "Als gemeente doen we natuurlijk afstand van de Nashville-verklaring."

In veel gemeenten, zoals Amsterdam, Utrecht en Dordrecht, werd als reactie op de Nashvile-verklaring de regenboogvlag gehesen. En ook buurgemeente Roosendaal hees de regenboogvlag.  "Het hijsen van de vlag is slechts een symbool. Natuurlijk is dat niet fout, het is een mooi idee. Maar ik wil inzetten op iets sterkers", legt wethouder Harijgens uit. "Daarom ga ik in gesprek met zowel de protestantse en katholieke kerk als de twee moskeeën in de gemeente. Met die dialoog kun je inhoudelijk iets gaan bereiken. Want uiteindelijk sta je samen tegenover de samenleving."

 De gemeente blijft de regenboogvlag 'gewoon' alleen hijsen op coming-out day.

l 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief