Foto: Google

Extra klaslokalen voor Borghoek en El Feth

BERGEN OP ZOOM - Basisschool Borghoek krijgt er een extra permanent lokaal bij. En ook El Feth breidt uit. De school krijgt twee nieuwe tijdelijke lokalen.

Basisschool Borghoek en El Feth groeien uit hun jas. De scholen hebben daarom een aanvraag gedaan voor extra (tijdelijke) lokalen. En die heeft het college toegekend. Als het echter aan wethouder van Onderwijs Barry Jacobs ligt, zullen er in de toekomst geen uitbreidingen meer plaatsvinden van basisscholen in de gemeente. "Momenteel is het zo dat scholen aanspraak kunnen maken op extra lokalen wanneer ze bepaalde groeicijfers hebben of wanneer het gebouw te oud wordt", legt de wethouder uit. "Dat geldt momenteel voor Borghoek en El Feth, en dus krijgen zij die extra ruimte ook. Maar in het ideale scenario zouden we geen lokalen bij bouwen, wanneer er nog scholen zijn in de gemeente waar juist lokalen leeg staan." De wethouder gaat daarom in gesprek met de scholen om samenwerking en efficiëntie te bevorderen. Daarbij wordt ook gekeken naar hoe de ruimte van de scholen ingezet kan worden in de wijk.

Eigendom

Als het aan Jacobs ligt, gaat de verantwoordelijkheid van het gebouw in de toekomst naar de scholen zelf, net zoals dat eerder al bij het voortgezet onderwijs is geregeld. Momenteel zijn basisscholen nog eigendom van de gemeente.  

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief