Bergs Soepproject zet zich in voor daklozen

BERGEN OP ZOOM - Daklozen mensen in Bergen op Zoom voorzien van warme soep met behulp van een bakfiets. Dat is het idee achter het 'Soepproject'. Het aantal vrijwilligers dat erbij betrokken is groeit gestaag, maar meer vrijwilligers zijn nog nodig.


De vrijwilligers willen vanaf 12 februari echt gaan starten. Dan moet de eerste soep gemaakt zijn en willen de vrijwilligers met hun bakfiets op pad gaan. Voor de feestelijke start van het project is ook een heuse 'opening' gepland met animatie en enkele kappers die aanwezig zijn. Dat gebeurt 12 februari van 10.00 uur tot 12.00 uur. De locatie wordt op een later tijdstip nog bekend. "De grote opening vind plaats eind september als we aan ons tweede seizoen beginnen", aldus vrijwilligster Menekse Ocalan.

"We zullen naar het zich nu laat uitzien vanaf de openingsdatum iedere dinsdag en donderdag soep gaan verspreiden op 2 a 3 plaatsen tot eind maart. Onze coördinator overlegt met de gemeente waar die locaties zich het best kunnen bevinden. Zo is het bijvoorbeeld wenselijk dat er een toilet in de buurt is waar tijdens de verspreiding gebruik van gemaakt kan worden. Om het milieu te ontzien word de soep verspreid in kartonnen bekers en gewone metalen lepels."

Het project kan uiteraard nog meer vrijwilligers en (voedsel)sponsors gebruiken. "Bij voedselsponsors ligt de nadruk op de basis ingrediënten zoals, vermicelli, pasta, maggi, kruiden, peper, zout, linzen, spliterwten, rund-rookworsten natuurlijk verse groenten, kip, rundvlees en lamsvlees voor in de soep."

Iedereen die op zijn manier wil bijdragen kan ons mailen via: Soepprojectboz@gmail.com .

Voorts beschikken we sinds kort over onze eigen Facebookpagina. De pagina kunt u vinden als u zoekt naar @soepprojectboz . "Als u lepels over heeft die u niet meer gebruikt kunt u ons ook mailen. Voor we 100 procent klaar zijn voor de officiële opening, zullen we vanaf 24 januari alvast kleinschalig starten, om de kinderziekten die zich zeker voor gaan doen te tackelen voor we officieel van start gaan." 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief