Stemmen bij de verkiezingen
Stemmen bij de verkiezingen

Voorzitter stembureau 't Weike niet vervolgd voor verkiezingsfraude

Door: Hanneke Marcelis

LEPELSTRAAT/BERGEN OP ZOOM - De voorzitter van stembureau 't Weike in Lepelstraat wordt niet vervolgd voor verkiezingsfraude. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag bekend gemaakt.

Bij het bureau 't Weike werden bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 twee uitgebrachte stemmen minder geteld dan het aantal stembiljetten. Het proces verbaal van het stembureau werd vervolgens foutief ingevuld door de voorzitter van het stembureau om het administratief toch kloppend te maken. Het OM ziet dit als valsheid in geschrifte. De kwestie leidde in de gemeente Bergen op Zoom tot een hertelling van de uitgebrachte stemmen.

Het OM heeft echter besloten niet over te gaan tot strafvervolging. De voorzitter heeft spijt betuigd en had niet de intentie om de verkiezingsuitslag te beïnvloeden. Die uitslag is ook niet beïnvloed geweest en de verdachte is niet eerder in aanraking geweest met politie en justitie. Bovendien zal de man uit Bergen op Zoom geen rol hebben bij komende verkiezingen in zijn gemeente.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief