Foto: Hanneke Marcelis

Op pad voor het Bergs Soepproject: 'iedereen is evenveel waard'

BERGEN OP ZOOM - Het Bergs Soepproject had een vliegende start. Binnen een paar weken waren de bakfiets, de pannen, een aantal vrijwilligers en natuurlijk een heleboel liter soep een feit. Vandaag stapte Wim Ligtenberg weer op de bakfiets om op vijf locaties in Bergen op Zoom soep uit te delen aan daklozen. "Ik wil uitdragen dat iedereen evenveel waard is. Deze mensen verdienen een steuntje in de rug."


Vorige keer dat het soepproject op pad ging, waren er drie vrijwilligers met de bakfiets mee. Maar vandaag stond Wim Ligtenberg er alleen voor, want de anderen waren ziek. "Ja, dat is wel een dingetje. We zijn heel blij met hoe het gaat, maar hebben echt meer vrijwilligers nodig. Vooral voor het rondbrengen." Toch laat Ligtenberg zich niet kennen. In zijn eentje stapte hij op de bakfiets om vijf locaties af te gaan om de soep uit te delen. 

Zonneplein

Ligtenberg begon op het Zonneplein. "De vorige keer stonden hier zo'n twintig mensen om soep te ontvangen. Dat is natuurlijk super mooi. We zijn blij dat het lukt om de mensen te bereiken." Vandaag viel de opkomst een beetje tegen. Maar dat verbaasde Ligtenberg niet. "Als de pers erbij is, zijn mensen toch een beetje huiverig. En als het koud is, komen mensen ook sneller soep halen." Aangezien er vorige week sneeuw lag, was het toen topdrukte rond de soepbakfiets. Na het Zonneplein vervolgde Ligtenberg zijn fietstocht. De container achter het politiebureau, het park, het busstation, bij de Jumbo. Het kost Ligtenberg weinig moeite om de doelgroep te vinden. "We weten wel ongeveer waar de daklozen overdag zijn. We kunnen gemakkelijk naar ze toe." Ligtenberg hoopt voor de daklozen hun sociale kring wat groter te maken. "Veel daklozen hebben erg weinig sociale momenten op een dag. Dan is een kopje soep komen halen een belangrijke toevoeging aan hun dag. Dat is ook wat mij motiveert. Het gaat niet zozeer om de soep. Het gaat erom dat iedereen in Nederland evenveel waard is. Dat wil ik uitdragen."

Het Bergs Soepproject heeft allerlei vrijwilligers. Mensen die spullen doneren, mensen die de soep maken, de pannen achteraf schoonmaken, en natuurlijk mensen die mee op pad gaan. Lijkt het je ook wat om bij te dragen aan het Soepproject? Ga dan voor meer informatie naar http://Soepprojectboz.simplesite.com/ 

FOTOSERIESVacatures

Scholier

Rijsbergen

Fruitplukkers

Woensdrecht

Assistent - beheerder m/v

Bergen op Zoom

Kapper (m/v)

Oudenbosch

Diverse functies

Oss

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief