Kinderen tijdens een carnavalsoptocht
Kinderen tijdens een carnavalsoptocht (Foto: Petra Geleijns)

Welke dweilband helpt School Oost uit de brand?

BERGEN OP ZOOM - De optocht door de wijk op de vrijdag voor de vastenavend is vaste prik bij Basisschool School Oost. Alle kinderen gaan dan aan het knutselen en trekken een uur lang door hun wijk met de mooiste creaties. Maar al jaren is er één groot gemis: een dweilband. De school doet nu een oproep om na al die jaren eindelijk een dweilband te vinden voor de jaarlijkse optocht.


Op vrijdag 1 maart staat bij School Oost de jaarlijkse optocht weer op de planning. 's Ochtends gaan de leerlingen dan in alle klassen knutselen, voor de grote optocht die om 12.00 uur start. Alle klassen hebben hun eigen thema waarmee ze door de straten trekken. En de echte enthousiastelingen mogen ook thuis al een bolderkar of iets dergelijks versieren om mee te nemen. Het is altijd een gezellige middag, maar er is één ding dat toch echt wel mist, geeft de school toe. En dat is een dweilband.

Boxen

"Het lukt ons maar niet om een dweilband te vinden die een uurtje wil komen spelen tijdens onze optocht", vertelt Angelique van School Oost. "Daarom gebruikten we afgelopen jaren maar muziekboxen. Maar eerlijk is eerlijk, dat is natuurlijk niet de échte sfeer die je zo graag wil. We zouden het veel leuker vinden als er een dweilband mee loopt. Die beleving willen we leerlingen graag mee geven." Via het netwerk van alle ouders van de leerlingen op de school is het nog niet gelukt om een beschikbare band te vinden. Daarom heeft de school nu de media gezocht. "Het zou geweldig zijn als er dit jaar wél een dweilband mee loopt."

Geïnteresseerd, of wil je meer informatie? Neem dan contact op met administratie@basisschooloost.nl of bel tijdens schooluren met 0164-236436. 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief