De eerste gast: Marleen. FOTO CHRISTIAN KEIJSERS FOTOGRAFIE
De eerste gast: Marleen. FOTO CHRISTIAN KEIJSERS FOTOGRAFIE Foto: CHRISTIAN KEIJSERS FOTOGRAFIE

Stadlander 'bouwt' met huurders aan Hotel la Pucelle

Door: Hanneke Marcelis

BERGEN OP ZOOM - Stadlander is hard aan het bouwen aan Hotel la Pucelle. Maar waar de woningcorporatie zich normaal bezig houdt met het bouwen van bakstenen gebouwen, is Hotel la Pucelle géén echt gebouw. Het is de naam van het project waarmee Stadlander lokaal talent uit de wijk in de spotlight zet, met als hoogtepunt een wervelende show in theater De Maagd. En daarvoor zijn de audities nog steeds in volle gang.

De saamhorigheid in de wijken bevorderen. Dat is wat woningcorporatie Stadlander samen met haar maatschappelijke partners met Hotel la Pucelle wil bereiken. "We willen de sociale cohesie verbeteren", legt Eveline van Elzakker van Stadlander uit. Dat doet Stadlander al via het Buurtcultuurfonds, maar nu ook via het nieuwe hotel. "Dat bestaat uit allerlei projecten, waarvan de show in de Maagd gevuld met talenten en verhalen van onze huurders het voorlopige hoogtepunt is."

Audities

Wie gast wil zijn in Hotel la Pucelle, kan daarvoor auditie doen. Al weken roept Stadlander haar huurders op om langs te komen bij één van de auditierondes. Dansen, zingen, goochelen, muziek maken, acteren, paaldansen, freestyle voetbal; het komt allemaal voorbij. De audities worden begeleid door het CKB. En inmiddels zijn de eerste gasten al ingecheckt. Zij zijn door de auditierondes heen gekomen en worden nu kosteloos professioneel begeleid voor de grote show in theater De Maagd, waarbij zij hun talent voor een groot publiek kunnen laten zien.

Show

In een wervelende show op 15 en 16 juni 2019 wordt het verhaal van Hotel la Pucelle verteld in theater De Maagd in Bergen op Zoom. Hoe de show er precies uit gaat zien, is nog niet bekend. Want de audities zijn nog gaande, dus er checken nog steeds nieuwe gasten in bij Hotel La Pucelle. Maar één ding is zeker. Echte verhalen van echte mensen zullen de rode draad zijn. "De show is één van de manieren om de huurders en ook andere wijkbewoners met elkaar te verbinden."

Projecten

De grote show in de Maagd is echter niet het enige onderdeel van Hotel La Pucelle. "Eigenlijk zijn juist de projecten ín de wijken de basis van het hotel", legt van Elzakker uit. Zo is het project WerkLocaal gestart om de werkgelegenheid in de wijken te verhogen, en organiseert Stadlander speciale avonden waarbij huurders tijdens een etentje met elkaar in contact kunnen komen. En zo zijn er diverse projecten onder de vlag van Hotel la Pucelle waarmee het hotel echt het verschil probeert te maken voor mensen die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. "De show in de Maagd is daar een ultiem en opvallend hoogtepunt van. [l]

Auditie doen

Wil jij ook je talent laten zien op een groot podium? Er zijn nog twee auditierondes voor Hotel la Pucelle. Op 15 februari in MFC Kloosterhof in Hoogerheide en op 22 februari bij het CKB in Bergen op Zoom. Aanmelden kan via www.hotellapucelle.nl. Op die website vind je ook meer informatie over waar een aanmelding aan moet voldoen.

Gast: Marleen(17)

Nog vòòr de auditierondes zijn afgerond heeft het Hotel haar eerste gast mogen verwelkomen. Marleen van der Moere kan prachtig piano spelen. Maar door het grillige karakter van haar ziekte, namelijk de ziekte van Lyme, heeft Marleen geen auditie hoeven doen. Het hotel is dan ook supertrots dat deze bijzonder, dappere dame de allereerste gast is. Marleen is een inspiratiebron voor veel mensen die haar volgen op haar sociale media, waar ze haar verhaal vertelt. Ook richt ze zich weer op haar grote passie: piano spelen. Dat zal ze dan ook gaan doen tijdens de voorstelling in De Maagd. Kijk voor haar verhaal op www.hotellapucelle.nl

De gastheer van Hotel La Pucelle


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief