Afbeelding
Foto: Anouk van Gils prive

Bergse Anouk(18) op hoogste podium bij NK 1500 meter

Door: Hanneke Marcelis

BERGEN OP ZOOM - De Bergse Anouk van Gils is nog steeds aan het nagenieten. Vorig weekend sleepte ze op het Nederlands Kampioenschap atletiek niet één, maar twee medailles in de wacht. Goud op de 1500 meter, en zilver op de 3000. "Ik wist wel dat ik kans maakte, maar twee medailles waarvan één goud is natuurlijk geweldig", blikt ze terug.

Anouk is weg van atletiek. Al sinds haar negende doet ze aan de sport, en de afgelopen drie jaar is ze écht intensief gaan trainen. "Ik sta acht keer per week op de baan", vertelt ze. "Dat doe ik drie keer in de week in Rotterdam, en de andere keren train ik gewoon bij Spado." Zoveel trainen vergt natuurlijk veel toewijding, maar het gaat Anouk makkelijker af. "Ik vind het gewoon heel erg leuk om te doen. Trainen is super gezellig en je bent daar ook gewoon met je vrienden. En door zoveel te trainen word je natuurlijk ook een stuk beter en dan kun je meedoen voor de medailles. En dat is natuurlijk ook heel leuk." 

Dat Anouk wel iets meer kan dan alleen 'meedoen' voor een podiumplaats, heeft ze tijdens het NK in Apeldoorn wel bewezen. "Ik ben er echt super blij mee. Het lukte me nooit eerder om goud te halen. En zelfs als je weet dat het er opzich wel in zit, dan moet het alsnog maar lukken op het juiste moment."

Amerika

Voor Anouk is het goud op het NK pas het begin van wat een carrière vol hoogtepunten moet gaan worden. Ze gaat na de zomer namelijk studeren in Amerika, bij een universiteit waar ze een studiebeurs kreeg voor haar atletiektalent. "Daar heb ik ongelofelijk veel zin in. Ik ga er ook gewoon een studie volgen, dus het is niet dat alles dan alleen maar om sport gaat. Maar de combinatie is natuurlijk super leuk. En dan al helemaal in Amerika. Dat wordt een heel gaaf avontuur."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief