Af presenteren op vloer. FOTO TRAINSTER KARIN
Af presenteren op vloer. FOTO TRAINSTER KARIN Foto: trainster Karin

Loïs Hartog Regiokampioene op brug

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - Na de prachtige allround regiokampioenstitel van twee weken geleden in Zierikzee werd er dit keer afgereisd naar Breda voor de regionale toestelfinales. De laatste wedstrijd in de regio voor dit seizoen en Loïs had zich al eerder in het seizoen geplaatst op alle toestellen.

Loïs mocht het spits afbijten op balk, waarbij het inturnen niet geheel vlekkeloos verliep. De pirouette wilde er niet op blijven, ze was iets te veel gefixeerd om dat onderdeel te laten lukken. Helaas mocht het niet baten, want na een bijna vlekkeloze oefening ging dat laatste onderdeeltje er toch af. Heel jammer, maar toch nog een vierde plaats op dit toestel. Op vloer waren er wat slordigheidjes die resulteerde in een wat laag punt wat een 5e plaats opleverde. Loïs was ondertussen wel wat zenuwachtiger geworden, want ze wilde toch echt wel een medaille mee naar huis nemen. Op sprong gingen de sprongen best oké en dat was goed genoeg voor een derde plaats met een cijfer van 13.150 pnt.

Het laatste toestel moest nog komen en tijdens de afgelopen wedstrijden heeft ze laten zien dat ze steeds zekerder wordt op brug. Haar vriendin Dewi had net voor haar al een hele hoge score neergezet van 15,05 pnt. De lat lag dus hoog!

Maar de oefening ging perfect! Mooie kip handstand en de landing van de afsprong stond!! Na kort wachten werd haar oefening beloond met een 15,40 pnt. Dit is echt een heel hoog cijfer! Het goud werd omgehangen en Loïs mag zich dit jaar Regiokampioene noemen op het toestel brug. Heel goed gedaan!

Nu even op adem komen en voorbereiden voor de landelijke wedstrijden. De kwartfinale zal plaatsvinden in Helmond op 23 maart.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief