Eindloop beginnerscursus. FOTO AV SPADO
Eindloop beginnerscursus. FOTO AV SPADO Foto: AV SPADO

Opstapgroep voor beginnende hardlopers bij SPADO

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - Atletiekvereniging SPADO uit Bergen op Zoom organiseert vanaf maart een cursus voor de beginnende hardloper (m/v). De cursus is bedoeld voor volwassenen die nog geen loopervaring hebben opgedaan, of die in het verleden wel eens hebben hardgelopen en weer willen beginnen.

Voor de voorjaarscursus kunt u inschrijven tot half maart of op de infoavond, en nog instromen tot eind maart. De cursus duurt ongeveer 15 weken en begint met een informatieavond, op 11 maart om 19.30 uur, in het clubhuis van AV SPADO. Dat ligt naast de atletiekbaan op sportpark Rozenoord in Bergen op Zoom. Vervolgens vindt er 1x per week een gezamenlijke training plaats en we beginnen al gelijk op 19, 20 en 21 maart. De training is op dinsdag- of op donderdagavond om 19.30 uur en op woensdagmorgen om 9.30 uur. Na afloop van deze beginnerscursus bent u prima in staat om 30 minuten aan een stuk hard te lopen. We sluiten dan ook af met een 5 km testloop. Hierna bestaat ook de mogelijkheid om aan te sluiten in een groep die u van 5 naar 10 km brengt. Per groep hanteren we een maximaal aantal van 25 cursisten, en elke groep kan van start gaan bij een minimum van 7 lopers. Schrijf dus snel in, want vol is echt vol! De kosten voor de cursus dienen tijdens de informatieavond te worden voldaan.

Bent U reeds in staat om 5 kilometer aan een stuk te kunnen hardlopen, ook dan bent u van harte welkom. Binnen SPADO hebben wij diverse groepen met verschillende niveaus. Ook voor uw niveau hebben wij ruimte! Train gerust eens vrijblijvend mee en proef het verschil tussen alleen lopen of onder begeleiding van gecertificeerde enthousiaste trainers. U kunt zich voor de informatieavond per e-mail aan te melden bij: Harry van Tilburg, wegatletiek@spado.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief