De West-Brabantse leden van de VVD-fractie van Provinciale Staten, de VVD-fractie van waterschap Brabantse Delta en lokale fracties bezochten de bouwloods van “Wij”. FOTO BOUWCLUB 'WIJ'
De West-Brabantse leden van de VVD-fractie van Provinciale Staten, de VVD-fractie van waterschap Brabantse Delta en lokale fracties bezochten de bouwloods van “Wij”. FOTO BOUWCLUB 'WIJ' Foto: Bouwclub “Wij”

Statenleden brengen bezoek aan Bergse bouwclubs

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - In de carnavalsoptocht is de politiek altijd een dankbaar thema. Gelukkig kunnen de bouwers en de politici buiten carnaval goed met elkaar door een deur. Met de verkiezingen voor de deur kwamen de West-Brabantse leden van de VVD-fractie van Provinciale Staten, samen met de fractieleden van Waterschap Brabantse Delta en een aantal leden van lokale fracties uit Bergen op Zoom en Woensdrecht op werkbezoek bij de doeners van bouwclub “Wij”.

De voorzitter vertelde het gezelschap over het ontstaan van de club, over het ontstaan van de gezamenlijke bouwloods en over de omschakeling die de club gaandeweg gemaakt heeft naar het gebruik van meer herbruikbare materialen. Tussen neus en lippen door wees hij de lokale politici er ook op, dat de onzekerheid over het tijdstip van gereedkomen van de nieuwe bouwlocatie lastig is voor de bouwclubs. Ook zijn de bouwclubs steeds meer tijd kwijt aan het invullen van alle formulieren. Waterschapsbestuurder Maarten Veldhoen herkende deze problematiek vanuit zijn watersportvereniging.

Statenleden Wilma Dirken, Hubert Koevoets en kandidaten Manus Bolders en Suzanne Zwart vroegen zich af of de bouwclubs na de optocht hun afval goed kwijt kunnen, omdat dit in alle gemeenten in Brabant anders is geregeld. De jonge waterschapskandidaat Joey Pals wilden weten of er nog veel jongeren bij de clubs actief worden; helaas blijkt dat steeds minder het geval te zijn.

De aanwezigen werden door ontwerpers en bouwers van “Wij” rondgeleid door de bouwloods en kregen uitleg over de verschillende technieken die gebruikt worden om alle onderdelen van de wagen te maken. Met name het snijden van het piepschuim oogstte veel bewondering van de aanwezigen.

De politici spraken aan het eind van het bezoek hun waardering uit voor alle doeners in de bouwclubs en wensten “Wij” veel succes in de optocht. Ze vervolgden hun werkbezoek daarna in Roosendaal en Rucphen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief