Pierre Bakx
Pierre Bakx Foto: Corne van Aert

Pierre Bakx viert uniek jubileum bij Stichting Alterse Carnaval

Door: Hanneke Marcelis

HALSTEREN – Elke vereniging of stichting heeft wel eens een jubileum of jubilarissen. Zo ook de Stichting Alterse Carnaval welke hun 5 x 11 jarig jubileum nog maar een paar jaar geleden heeft gevierd. Jubilarissen heeft de stichting dit jaar ook zoals Peter Maas (3 x 11 keer), Branco Elsevier (1 x 11 keer) en natuurlijk Prins Ambrosio IX welke voor de elfde keer in pak gaat. De stichting heeft dit jaar echter ook een uniek jubileum in haar geschiedenis. Pierre Bakx maakt dit jaar voor de 5 x 11e keer deel uit van de stichting en heeft, mede daarom, in 2018 een koninklijke onderscheiding ontvangen.


Als zoon van één van de medeoprichters is Pierre Bakx al vrijwel vanaf het begin betrokken bij de Alterse Vastelaoved. In zijn beginjaren is hij begonnen bij de groep Jonge Boeren. Dit was
de spreekwoordelijke kraamkamer van de Stichting Alterse Carnaval. Een groep jongeren die nog niet de leeftijd hadden om toe te treden tot de boerenploeg van de Stichting Alterse Carnaval, maar op deze manier al wel betrokken waren bij de Alterse Vastelaoved. Na een aantal jaren te hebben meegedraaid binnen de groep Jonge Boeren is Pierre toegetreden tot de boerenploeg en heeft in de 5 x 11 keer diverse functies vervuld. In 1994 legde Pierre zijn functie als secretaris neer en wilde het wat rustiger aan gaan doen. Maar niets is minder waar. Pierre werd betrokken bij de vervaardiging van de insignes waarin heel wat uurtjes vrije tijd gingen zitten. Ook kwam Pierre weer terug op zijn oude stek, de commissie Optocht, waarvan hij sinds 2013 tot op de dag van vandaag het hoofd der commissie is.


Dit is typerend voor Pierre Bakx. Hij is een verenigingsmens die zich vol overgave bezighoudt met zijn hobby en op deze manier zijn steentje bijdraagt aan het sociaal culturele aspect van
het dorp Halsteren. Hij is binnen de stichting dan ook niet voor niets 'Ridder in de Orde van de Bronzen Spinool. De hoogste onderscheiding die je binnen de Stichting Alterse Carnaval kunt krijgen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief