Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

Startschot voor Sjors Sportief bij de basisschool de Welle

Door: Hanneke Marcelis

BERGEN OP ZOOM - Sjors Sportief is in Bergen op Zoom niet meer weg te denken. Basisschoolleerlingen maken massaal gebruik van de mogelijkheid om eens een kijkje te nemen bij allerlei verschillende sporten. En daarin spannen de leerlingen van de Welle de kroon. Vorig jaar nam maar liefst 64 procent van de leerlingen deel aan een activiteit van Sjors Sportief. En daarom mocht directeur Francis van Groenestijn een wisselbeker in ontvangst nemen van wethouder van sport Evert Weys.

Bij basisschool de Welle gaf de F!Tfabriek vandaag het startschot voor een nieuwe editie van Sjors Sportief. En hoe kon dat beter gedaan worden, dan door iets sportief te doen? Onder leiding van Roel van Tiggelen dansten de kinderen vrolijk mee op het populaire nummer 'Bewegen is gezond', om op die manier een actieve start aan het nieuwe 'Sjors Sportief seizoen' te geven. En uiteraard deed de mascotte, een grote groene kikker genaamd Sjors, ook vrolijk mee aan het dansje.

Boekje

Voor veel mensen is Sjors Sportief te herkennen aan het vrolijk gekleurde boekje vol activiteiten dat alle basisschoolleerlingen van 4 tot en met 13 jaar in Bergen op Zoom, Halsteren en Lepelstraat mee naar huis krijgen. Maar dat oude, vertrouwde boekje is inmiddels verleden tijd. "We zijn uit milieuoverwegingen gestopt met het afdrukken van het boekje", legt Roel van Tiggelen uit. "Kinderen kunnen het gehele aanbod online vinden, en aanmelden moest ook altijd al online. Dus we vonden de toegevoegde waarde van een fysiek boekje niet meer groot genoeg." In plaats daarvan hebben alle leerlingen afgelopen weken een flyer mee naar huis gekregen waarop het idee achter Sjors Sportief werd uitgelegd en de website en de app werden gepromoot.

Activiteiten

Sjors Sportief is een landelijk spotstimuleringsproject, waar de gemeente Bergen op Zoom zich enkele jaren geleden bij heeft aangesloten. Het geeft alle kinderen de kans om zich te oriënteren op diverse sporten, zonder direct lid te hoeven worden. Tegelijkertijd geeft het dus alle sportverenigingen in de gemeente de kans om zichzelf te promoten en mogelijk nieuwe leden te werven. "Kinderen kunnen zo heel laagdrempelig hun interesses en talenten verkennen, elkaar eens op een andere manier ontmoeten en vooral ontdekken wat er in hun nabije omgeving allemaal aangeboden wordt", legt Van Tiggelen uit.

De Welle

Het startschot van Sjors Sportief vond niet voor niets plaats bij de Welle. Vorig schooljaar heeft maar liefst 64% van de leerlingen van basisschool de Welle zich voor één of meerdere activiteiten van Sjors Sportief ingeschreven. Daarmee was de Welle de meest actief deelnemende basisschool van de gemeente. Daarom mocht de directeur van de school een mooie wisseltrofee in ontvangst nemen. Maar ook de leerlingen zelf kregen een cadeautje. De kinderen van groep 3 uit het schooljaar 2017/2018 waren namelijk degenen die zich het allervaakst aanmeldden voor een activiteit van Sjors Sportief. En daarom had Niels Quispel van de F!tfabriek voor de hele klas gratis toegangskaartjes tot zwembad de Melanen bij. En die werden met luid gejuich in ontvangst genomen door de kinderen.

Benieuwd naar de activiteiten van Sjors Sportief? Breng dan een bezoekje aan de website van Sjors Sportief of de F!Tfabriek Bergen op Zoom of download de app.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief