Kinderen spelen op springkussen bij jeugdevenement in Bergen op Zoom.
Kinderen spelen op springkussen bij jeugdevenement in Bergen op Zoom. Foto: Ilja Kalle / KV Scheldevogels

Bergse verenigingen langs de deuren met Jantje Beton

algemeen

BERGEN OP ZOOM - Sinds maandag 25 februari is de jaarlijkse Jantje Beton collecte weer van start gegaan. Tot zaterdag 9 maart komen Bergse verenigingen met de collecte langs de deuren in de gemeente Bergen op Zoom.

Onder leiding van het Bergse collecteteam zullen diverse verenigingen uit de gemeente zich weer inzetten om extra geld op te halen voor jeugdactiviteiten en -faciliteiten. O.a. Korfbalverenging Scheldevogels, scoutinggroepen Petrus & Paulus, Markiezaatsgroep, Delmo, Menno van Coehoorn en de zeeverkenners van Karel Doorman zullen zich sterk maken voor de collecte.

In 1968 is Jantje Beton ontstaan omdat er steeds meer ‘beton’ kwam en steeds minder ruimte om buiten te spelen. Vrijwel vanaf het begin heeft H.K.H. Prinses Beatrix zich ingezet voor Jantje Beton. Zij gaf toen al aan: ‘Vertel ons wat er in jullie ogen allemaal beter zou kunnen. Het gaat immers om jullie geluk en jullie toekomst. Jullie hebben daarom recht van spreken’. Een uitspraak die uniek is voor die tijd. Daarnaast heeft zij het herkenbare beeldje voor Jantje Beton gemaakt. Het mannetje met het vuistje in de lucht dat symbool staat voor alles wat Jantje Beton doet: opkomen voor kinderen en spelen! 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief