Afbeelding

Verdachte van bedreiging met vuurwapen meldt zich op politiebureau

Door: Peter Houtepen Politie

BERGEN OP ZOOM - De man die verdacht wordt van bedreiging met een vuurwapen zaterdagmiddag in de buurt van het Zonneplein in Bergen op Zoom, heeft zich maandagmiddag rond 15.00 uur bij de politie gemeld. Het gaat om een 32-jarige man uit de plaats. Hij is aangehouden.

De politie kreeg zaterdag omstreeks 14.00 uur de melding van de bedreiging. Het onderzoek leidde naar een appartementencomplex op de kruising van het Bolwerk-Zuid met de Boxhornstraat, waar de politie de omgeving afzette in afwachting van een arrestatieteam. Rond 18.00 uur werd door dit interventieteam in het gebouw naar de man gezocht, maar er werd niemand aangetroffen en ook geen wapen. Rond 19.00 uur vertrok de politie weer.

Amper een kwartier later kreeg de politie aanvullende informatie over de bedreiging, waarop nogmaals naar hetzelfde appartementencomplex getrokken werd. Rond 21.00 uur arriveerde ook een politiehelikopter om de daken van het woonblok met een warmtebeeldcamera te onderzoeken. Ook deze zoektocht leverde geen resultaat op. Rond 21.15 uur werd deze tweede actie dan ook afgeblazen.

Maandagmiddag heeft de man zich dus gemeld op het politiebureau. De politie onderzoekt de betrokkenheid van deze persoon uit Bergen op Zoom bij de bedreiging met het vuurwapen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief