Foto: Addo Sprangers

Aandacht voor de provinciale Statenverkiezingen bij de Bibliotheek Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Op 20 maart zijn er verkiezingen voor de Provinciale Staten. Om uit te leggen wat verkiezingen zijn en wat er allemaal bij hoort organiseert de Bibliotheek Bergen op Zoom zaterdag 16 maart een gratis toegankelijke bijeenkomst van 13.00 tot 15.00 uur.

Stem je mee!
De bijeenkomst Stem je mee! is voor iedereen die de politiek misschien niet op de voet volgt, maar er wel meer over zou willen weten. Want wat regelt de provincie nu eigenlijk voor jou?
De bibliotheek laat zien dat verkiezingen voor iedereen zijn en over iedereen gaan. Ieders mening mag er zijn en iedere stem telt.


Kom kijken naar een presentatie en doe mee met de verkiezingsbingo. De volgende onderwerpen komen aan bod:
* De provincie: Wat doet de provincie? Waarom is de provincie belangrijk (en daarmee de verkiezingen) voor de Brabantse burgers?
* De verkiezingen: Hoe gaan de verkiezingen voor de provincie in zijn werk? Hoe kun je stemmen voor de provincie?
* Kiezen: Wat vind je als stemgerechtigde belangrijk? Uit welke partijen kun je kiezen bij de verkiezingen? Waar staan de partijen voor?
* De Brabantse Stemwijzer: De Stemwijzer wordt met elkaar doorgenomen, zodat je het thuis makkelijk zelf kunt doen en zo weet met welke politieke partij je de meeste overeenkomsten hebt.

Het programma Stem je mee! is ontwikkeld om uit te leggen wat de Provinciale Statenverkiezingen zijn en wat er allemaal bij hoort. Hierdoor krijgen alle inwoners van Bergen op Zoom meer kennis van de rol van de provincie en de verkiezingen voor de Brabantse Provinciale Staten. 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief