Foto: Google Maps

Intertoys Bergen op Zoom blijft vooralsnog open

BERGEN OP ZOOM - Speelgoedwinkelketen Intertoys heeft een lijst bekendgemaakt van 91 filialen die vanaf morgen (zaterdag) beginnen met hun opheffingsuitverkoop. Het Bergse filiaal staat niet op die lijst en dat betekent dat er een flinke kans is dat Bergen op Zoom een Intertoys blijft behouden.


Vrijdagochtend maakte de curatoren bekend dat een Portugese investeerder de speelgoedwinkelketen voor een deel over gaat nemen. Daarmee blijft een deel van de Nederlandse winkels die op 21 februari 2019 failliet werden verklaard behouden. Het exacte aantal winkels dat een doorstart kan maken en het aantal medewerkers dat door kan na de doorstart zal in de komende weken duidelijk worden. Maar, dat is nog afhankelijk van verschillende factoren. 91 winkels zullen in ieder geval uiterlijk per half mei sluiten. Vanaf zaterdag start in deze winkels een uitverkoop. Dat gebeurt onder andere in Breda en Zundert.

De Portugese investeerder is ook eigenaar van andere winkelketens, zoals Toys 'R' Us in Spanje en Portugal en Maxi Toys in België, Frankrijk, Zwitserland en Luxemburg. Hiermee wordt Intertoys dan ook onderdeel van de grootste speelgoedketen op het Europese vasteland. Met de doorstart blijven ongeveer 1000 tot 1500 werknemers hun baan behouden. "Daar komt bij dat franchisenemers in de gelegenheid zullen zijn hun aantal winkels uit te breiden. Daarmee is voor de curatoren, in opbouwende samenwerking met alle betrokkenen, een belangrijk eerste doel bereikt." 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief