Foto: Google Maps

Bergse politiek overdondert door vertraging herinrichting Halsterseweg

HALSTEREN - De herontwikkeling van de Halsterseweg Noord staat op losse schroeven. Dat heeft wethouder Patrick van der Velden laten weten aan de dorpsraad. Het probleem is een tekort van 1,3 miljoen euro. Maar de lokale politieke partijen zijn verbaasd over dat nieuws. De gemeenteraad heeft immers budget vrijgemaakt voor de herinrichting.


De PVdA, Lijst Linssen en de VVD klommen allemaal in de pen toen het opmerkelijke nieuws bekend werd dat de herinrichting van de Halsterseweg Noord op losse schroeven staat. "Dit nieuws verbaast onze fractie. De gemeenteraad heeft immers in december via hetUitvoeringsplan 2019-2022 budget vastgesteld voor de herinrichting van de Halsterseweg Noord. Voor 2019 gaat het om 460.700 euro en voor 2020 om 691.100 euro. Na jaren aan uitstel wordt hiermee eindelijk overgegaan tot herinrichting van deze weg. Aan de slag!", schrijft Joost Pals van de VVD.

De partijen willen graag van het college weten hoe het tekort is ontstaan, en waar dat tekort uit bestaat. Ook willen de partijen weten welke vertraging het project nu precies oploopt, en waarom de gemeenteraad niet eerder is geïnformeerd over de situatie. 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief