Foto: Screenshot NPO

Ruim 900.000 kijkers zien Erik de Jonge bij Pauw en Jinek

BERGEN OP ZOOM - Boswachter Erik de Jonge heeft in het verkiezingsprogramma van Eva Jinek en Pauw Witteman de problematiek rond drugsdumpingen op de Brabantse Wal aan de kaak gesteld. Daar zaten onder andere Minister Grapperhaus, Paul Depla en politiechef Hanneke Ekelmans aan tafel om de drugsproblematiek te bespreken.


De drugsproblematiek kost de provincie Noord-Brabant bakken met geld, en heeft een zeer slechte invloed op de natuur. Toch lukt het de gemeenten nog niet om de dumpingen van drugsafval te voorkomen. Daarvoor is uitgebreide samenwerking nodig, stelde burgemeester Depla gisteren aan tafel bij Jinek en Pauw. Erik de Jonge legde vorig jaar in een rake tweet de schuld van de drugsdumpingen niet alleen bij de criminelen, maar ook bij de gebruikers. "Wij vinden honderden dumpingen per jaar", legde de Jonge aan de hand van enkele recente voorbeelden uit in de aflevering van gisterenavond. "Het is een feit dat als er veel gebruik is van XTC, dat er dan ook veel productie is. En wij zitten in onze natuurgebieden met die rommel." De Jonge benadrukte aan de bijna 1 miljoen kijkers dat hij als boswachter bezig wil zijn met natuurherstel, en dat drugsdumpingen een te grote druk op zijn tijd en het geld leggen.

Erik de Jonge spreekt zich regelmatig uit over de drugsproblematiek in West-Brabant. Via zijn Twitter-account deelt hij foto's en video's van drugsdumpingen die hij tegen komt tijdens zijn werk als boswachter. De aflevering van gisterenavond terug kijken doe je hier. 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief