Foto: Provincie Noord-Brabant

Rico Verhoeven neemt provinciepenning in ontvangst

  algemeen

HALSTEREN - Kickbokser Rico Verhoeven uit Halsteren heeft zaterdag uit handen van de commissaris van de Koning, Wim van de Donk, de provinciepenning ontvangen en daarmee het ereburgerschap van Brabant. Verhoeven heeft de penning gekregen op grond van zijn bijzondere prestaties op sportgebied. Hij heeft daarmee Brabant nationaal en internationaal op de kaart gezet als sportprovincie.


Rico Verhoeven veroverde in 2014 de wereldtitel kickboksen en wist die in de afgelopen vier jaar acht keer te behouden. Het leverde hem onder andere de bijnaam 'the king of kickboxing' op. Verhoeven zet zich in om het kickboksen een positief imago te geven, promoot een gezonde leefstijl en speelt in films. Hij is ambassadeur van de Stichting voor Sara, die zich richt op kinderen met een zeldzame spierziekte. Tevens is hij ambassadeur van 'Young Impact', een initiatief om jongeren te bewegen tot vrijwilligerswerk.

De provinciepenning is de hoogste onderscheiding die de provincie Noord-Brabant kent. De penning en het daarbij behorende ereburgerschap van Brabant worden toegekend aan mensen die zich voor de provincie en de Brabantse samenleving verdienstelijk hebben gemaakt. De penning is gemaakt naar een ontwerp van de kunstenaar Niel Steenbergen. In het midden van de penning staat een jongen, geflankeerd door vier luiken. De middenstukken hiervan stellen ambachten voor, de zijkanten activiteiten uit het Brabantse leven.Meest gelezen

Meest geliked

Van Rossems bezoeken Bergen op Zoom 15 17/7
Cars & Charity 2019 komt eraan 11 16/7
Spelen bij de Peperbus 4 16/7
 

FOTOSERIESVacatures

Parttime chauffeur

Hoge Zwaluwe

Pedagogisch Medewerkers m/v

Altena en Geertruidenberg

Touringcarchauffeur m/v

Hoge Zwaluwe

Prepress specialist

Baarle-Nassau

Bezorger kranten

Budel

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief