Foto: Hanneke Marcelis

Leerlingen School Oost steken handen uit de mouwen voor schone wijk

BERGEN OP ZOOM - Wie vanochtend door de wijk Warande liep, heeft ze misschien wel gespot: de leerlingen van School Oost. Zij liepen gehuld in gele hesjes en met vuilniszakken en prikkers paraat door de wijk om zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen.


Wethouder Patrick van der Velden gaf vanochtend samen met schooldirecteur Saskia van Loon het startsein voor de Bergen op Schoondagen. De Bergen op Schoondagen markeren jaarlijks het moment dat scholen, verenigingen en buurtorganisaties zich inzetten voor een schone omgeving. Honderden kinderen en volwassenen gaan de wijk in om zwerfafval op te ruimen. Zo ook de leerlingen van School Oost.

Quiz

Voordat de leerlingen vanochtend aan het opruimen gingen, wilde wethouder Van der Velden even testen hoeveel de kinderen eigenlijk weten over het milieu. Want hoeveel afval produceren we eigenlijk per persoon per jaar? En hoe lang duurt het voordat dat afval uit zichzelf uit de natuur is verdwenen? Tijdens een potje Ren je Rot lieten de kinderen zien dat ze ontzettend goed weten hoe belangrijk opruimen is. Want we produceren zo'n 500 kilo afval per jaar per persoon, en plastic zal nooit uit zichzelf uit de natuur kunnen verdwijnen. Daarom  gingen de kinderen vol enthousiasme met hun vuilniszakken en prikkers de wijk in om de natuur rond hun eigen school een handje te helpen. Meest gelezen

Meest geliked

Van Rossems bezoeken Bergen op Zoom 15 17/7
Cars & Charity 2019 komt eraan 11 16/7
Spelen bij de Peperbus 4 16/7
 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief