Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

Levensgrote foto's verrijzen door heel Bergen op Zoom

Door: Hanneke Marcelis

BERGEN OP ZOOM - Wie de afgelopen dagen door de stad wandelde of fietste, moet het zijn opgevallen. Overal in de stad zijn grote, zwart-wit foto's verrezen. Die zijn onderdeel van de wandeling 'Bevrijding in Beeld' van FoBoz.

Veel Bergenaren stonden afgelopen dagen met verbazing naar de grote zwart-wit foto's in de stad te kijken. Want hoewel ze duidelijk iets met de bevrijding te maken hebben, is het precieze doel van de foto's niet duidelijk wanneer je ze ziet staan. Fotomanifestatie Bergen op Zoom (FoBOZ) kan het mysterie echter oplossen. De foto's zijn onderdeel van een nieuwe expositie die zijn houden in het kader van de viering van 75 jaar bevrijding. Die expositie is vorm gegeven in een wandeling.

De foto's langs de wandelroute geven een impressie van de gebeurtenissen tijdens de tweede wereldoorlog. En tegelijkertijd laten ze ook de vreugde van de bevrijding zien. De expositie wordt deze zaterdag officieel geopend, en blijft tot en met oktober staan.

De volgende organisaties hebben een bijdrage geleverd aan de totstandkoming van de wandelroute: het West-Brabants Archief, het Cultuurbedrijf van de gemeente Bergen op Zoom en de Stichting Bezichtiging Monumenten Bergen op Zoom.

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief