Elin met enkele MontVenToppers. FOTO BAS VAN TETERING
Elin met enkele MontVenToppers. FOTO BAS VAN TETERING Foto: Bas van Tetering

MontVenToppers zetten zich in voor 'Elin pak aan!'

algemeen

BERGEN OP ZOOM - De afgelopen jaren steunden De MontVenToppers een goed doel of staken een helpende hand uit naar iemand die het op dat moment goed kon gebruiken. Het voelt goed om dat als vriendenclub te kunnen doen en de acties worden erg gewaardeerd, dus zetten de vrienden die traditie ook in 2019 voort. Deze keer zetten zij zich in voor de 6-jarige Elin uit Steenbergen.

Een eerste rondje binnen de club leverde een heel mooi eerste doel op, wat door alle leden werd onderschreven. Zaterdag was het dan zover en trok een MontVenTopper-delegatie op de fiets vanuit Roosendaal naar Steenbergen.

Daar aangekomen maakten zij kennis met Elin en haar ouders. Elin is een vrolijke jonge dame van 6 jaar, maar heeft bij haar geboorte helaas zuurstofgebrek gehad met als gevolg dat ze nu lijdt aan Cebrale Parese (motorische stoornissen, spasmes en krampachtig bewegen). Helaas zal dit blije guppie nooit helemaal kunnen genezen, maar met de juiste behandeling en middelen kan het leven voor Elin wel een stuk dragelijker worden.

Een van die middelen is het Mollii Suit, wat helpt verschillende vormen van spierverkortingen te verminderen. Het is een pak waarin 58 elektroden zijn verwerkt, die zwakke stroomstootjes afgeven waardoor spieren zich gaan ontspannen of juist worden geactiveerd. Hierdoor kan de drager van het pak, zelf zijn spieren actiever en functioneler gaan gebruiken.

Test

Elin en haar ouders zijn begin maart naar Biddinghuizen geweest om bij Stichting de Roode Draak het Molli Suit te testen en dat was zeer succesvol. Tijdens de test werden de spieren van Elin vrijwel direct stabieler en kon zij bepaalde spieren veel functioneler inzetten. Zo ging bijvoorbeeld het drinken uit een beker en het vangen van een bal direct veel soepeler. Elin en haar ouders zijn dan ook erg positief over het resultaat van het Mollii Suit.

Helaas heeft het Mollie Suit zich in de ogen van verzekeraars nog onvoldoende bewezen en de aanschaf is - ook vanwege haar groei - een kostbare aangelegenheid. Er lopen al verschillende acties om Elin aan twee pakken te helpen: een pak voor zo snel mogelijk en een pak wat aangeschaft gaat worden zodra ze gegroeid is. Voor het eerste pak is 4.000 euro nodig, voor het tweede nog eens 2.000 euro. "Daar willen wij graag ons steentje aan bijdragen en daarom hebben we deze Elin namens alle MontVenToppers alvast 500 euro toegezegd, zodat het eerste pak hopelijk snel aangeschaft kan worden: Elin pak aan!", laten de MontVenToppers weten.

Wil je privé of met jouw bedrijf ook meehelpen, dat kan uiteraard. Als u financieel wil helpen, stort dan uw gift op rekeningnummer NL62 RABO 0308 6857 25 ten name van De MontVenToppers (H.A.J.M. Rebbens en/of P.J.M. Wiericx) en zij zorgen er vanzelfsprekend voor dat alle donaties bij de familie terechtkomen. Wilt u op een andere manier helpen, neem dan even contact met ons op via: montventoppers@gmail.com



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief