Foto ter illustratie
Foto ter illustratie (Foto: Archief de Bode)

'Zorg dat starters in Lepelstraat kunnen huren of kopen'

LEPELSTRAAT - Jonge Lepelstraters moeten zich kunnen blijven vestigen in het dorp. Daarvoor pleit de Dorpsraad Lepelstraat in een brief aan de gemeenteraad. Momenteel zijn er te weinig woningen te koop in het dorp die geschikt zijn voor starters, waardoor het dorp flink vergrijsd.


Jongeren uit Lepelstraat die op zoek zijn naar een betaalbare woning, zijn vaak gedwongen om daarvoor uit te wijken naar Halsteren en Bergen op Zoom. En daar is de dorpsraad niet blij mee. Die is bang dat het dorp vergrijst en dat het dorpskarakter wordt aangetast. Adam Ahajaj en Joey van Aken van de PvdA delen die zorgen. "De leefbaarheid en de sociale structuur van Lepelstraat staan hiermee onder druk."

Er wordt momenteel in het dorp wel gebouwd aan de Bloemenlaan, maar dat is in een duurder segment. Momenteel onderhoudt de woningstichting Stadlander alleen maar zijn woningbestand en doet zij op incidentele gronden een huurwoning in de verkoop. "De dorpsraad is van mening dat de bouw van woningen voor starters mogelijk moet worden gemaakt. De PvdA is het hier volledig mee eens."

De partij wil graag van het college weten welke uitbreidingslocaties er nog mogelijk zijn in Lepelstraat, en welke inbreidingslocaties er al zijn vastgelegd. De partij wil graag weten wat het college gaat doen om de zorgen van de Dorpsraad weg te nemen. 

FOTOSERIESVacatures

Diverse functies

Oosterhout of Giessen

Krantenbezorger

Nieuwendijk Genderen Hank

Vrachtwagenchauffeur

Wernhout

Fulltime Receptionist(e) / Telefonist(e)

Roosendaal

Supply Chain Manager

Baarle-Nassau

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief