De zorgrobot opende de Pop-upstore
De zorgrobot opende de Pop-upstore (Foto: Hanneke Marcelis)

Bergen op Zoom gaat door met Huis van Morgen

BERGEN OP ZOOM - De gemeenten Roosendaal en Bergen op Zoom gaan zich gezamenlijk bekommeren om de toekomst van het Huis van Morgen. Daarbij zoeken ze samenwerking met andere gemeenten in de regio West-Brabant West. De toekomst van de instantie is daarmee veilig gesteld.


Het Huis van Morgen bestaat op dit moment uit een fysieke plek in het Kellebeek College in Roosendaal, een website en een mobiel Huis van Morgen. In het HvM staan innovaties in de zorg die ervoor zorgen dat mensen langer gezond thuis kunnen blijven wonen centraal. Over die innovaties worden niet alleen zorgprofessionals en studenten, maar ook de inwoners zelf voorgelicht. Ondanks dat het Huis van Morgen in Roosendaal staat, hebben Bergenaren ook al meerdere keren laagdrempelig kennis kunnen maken met de zorginnovaties van het Huis van Morgen. Zij konden langskomen in de pop-up stores die steeds tijdelijk openden in Bergen op Zoom.

Een lange tijd maakte het Huis van morgen onderdeel uit van het Care Innovation Centre, maar daar is sinds 1 april verandering in gekomen. Het CIC is overgenomen door Stichting Groenhuysen, TanteLouise en het Bravis Ziekenhuis. Belangrijkste reden voor deze opsplitsing is dat de organisaties zich hierdoor beter kunnen richten op verschillende doelgroepen. De gemeente Bergen op Zoom gaat nu, samen met Roosendaal, ook andere gemeenten betrekken bij het HvM, zodat de gehele regio voorgelicht wordt over de mogelijkheden in de zorg.

l 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief