Foto: Hanneke Marcelis

Tamara (17) in de race voor Miss Teen Noord-Brabant

HOOGERHEIDE - De mooiste tiener van Noord-Brabant woont misschien wel in Hoogerheide. De 17-jarige Tamara is samen met nog veertien andere meiden in de race voor de titel 'Miss Teen Noord-Brabant'. En dat kan Tamara zelf maar amper geloven. "Ik was juist altijd heel verlegen. Dat ik nu in deze finale sta is echt een droom die uitkomt."


De 17-jarige Tamara Markies woont in Hoogerheide en is geboren in Bergen op Zoom, maar dat misschien weinig mensen haar kennen is niet verwonderlijk. Het gezin verhuisde namelijk twee weken geleden pas naar het dorp, waar het bedrijf van Tamara's vader is gevestigd. "Hiervoor woonden we in Rilland, en eigenlijk zou ik dus meedoen aan de wedstrijd voor Miss Teen Zeeland. Maar dat ging door de verhuizing natuurlijk niet. Gelukkig mocht ik toen gewoon naar de selectiedag voor Noord-Brabant toe", legt Tamara uit. Op die dag mochten van de driehonderd meiden die zich aanmeldden, er zo'n honderd zichzelf voorstellen.

Selectie

Tamara kan zich de zenuwslopende selectiedag nog goed herinneren. Want wie denkt dat de tiener al jarenlang dergelijke wedstrijden afstruint, heeft het mis. Voor Tamara is het de eerste missverkiezing waar ze aan mee doet. "Een vriendin van mij had er ooit aan één meegedaan, en zij spoorde me aan om me ook een keer aan te melden", legt Tamara uit. "Maar eigenlijk is zoiets helemaal niets voor mij. Ik ben eigenlijk altijd heel verlegen geweest en wilde juist nooit in de spotlights staan."

Tamara vertelt openhartig over haar jeugd waarin ze meerdere keren van school wisselde en ook gepest werd. "Ik was gewoon een makkelijk doelwit voor pesters, omdat ik geen weerwoord durfde te geven", vertelt ze. Gelukkig gaat het nu een stuk beter met haar. Ze weet eindelijk welke opleiding ze wil doen, is blij met haar verhuizing naar Hoogerheide én is een stuk minder verlegen. Een goed moment dus om zichzelf te bewijzen en mee te doen aan de missverkiezing. "De selectiedag was begin maart en ik was toen zó zenuwachtig. Ik dacht echt dat ik het verknalt had. Ik kwam ook heel slecht uit mijn woorden", herinnert Tamara zich. "Toen ze na de lange selectiedag bij de bekendmaking van de finalisten mijn naam opnoemden, kon ik het amper geloven. Ik vind het echt een geweldige kans."

Vooroordelen

Bij haar deelname aan de wedstrijd komt nogal wat kijken. Want wie denkt dat deelnemers alleen maar mooi hoeven te zijn, zit er flink naast. "Het is een beetje een vooroordeel dat je alleen maar knap hoeft te zijn. Er komt namelijk veel meer bij kijken. Er zijn verschillende rondes waarbij je wordt beoordeeld. Natuurlijk een bikinironde, maar je moet ook jezelf voorstellen, allerlei vragen kunnen beantwoorden en je inzetten voor een goed doel. En ook is een openingsdans." Om dat allemaal onder de knie te krijgen voor de grote finale op 28 april, heeft Tamara de komende weken allerlei oefendagen. "Dat is super leuk. Je leert de meiden allemaal heel goed kennen en je leert er enorm veel. Zo'n deelname is heel erg goed voor je zelfvertrouwen." En hoewel de meiden natuurlijk concurrentie van elkaar zijn, is het vooral gewoon heel erg gezellig samen, benadrukt Tamara.

Uiteindelijk wordt 28 april de dag waarop het voor Tamara allemaal moet gaan samenkomen. Dan kan ze Miss Teen Noord-Brabant worden, wat zou betekenen dat ze landelijk mag gaan. En degene die landelijk wint, mag Nederland ook wereldwijd gaan vertegenwoordigen. "Maar zo ver droom ik nog niet hoor. Eerst maar eens goed oefenen voor de finale!"

l 

FOTOSERIESVacatures

Diverse functies

Oosterhout of Giessen

Krantenbezorger

Nieuwendijk Genderen Hank

Vrachtwagenchauffeur

Wernhout

Fulltime Receptionist(e) / Telefonist(e)

Roosendaal

Supply Chain Manager

Baarle-Nassau

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief