Ben van Hoof overhandigt het geld.
Ben van Hoof overhandigt het geld. (Foto: Gea Vriens)

Ben van Hoof sponsort dansers House of Marqeez

  algemeen

BERGEN OP ZOOM. Je moet het maar kunnen. Pas anderhalf jaar op dansles zitten en dan al naar een wereldkampioenschap mogen. Xam en Pharrel , allebei op les bij House of Marqeez, hebben dat voor elkaar gekregen. Omdat het kampioenschap in Engeland plaatsvindt zijn ze, naast het dansen, druk bezig met geld inzamelen om alles te kunnen betalen.


DOOR GEA VRIENS

Ben van Hoof kwam via Facebook in contact met Xam en Pharrel en besloot een handje te helpen. Ben, eigenaar van een schoonmaakbedrijf, en sinds een jaar of acht zanger en gitarist bij de blues-rockband Triple-B zingt al vanaf zijn veertiende. Onder de naam Benooz treedt hij al een aantal jaren op in de regio en heeft hij sinds drie jaar een eigen muziekstudio waar hij zijn orkestbanden opneemt.

Via via hoorde hij dat er sponsoren gezocht werden om Xam en Pharrel, en een aantal andere dansers, naar Engeland te kunnen laten gaan. Er werd contact gelegd via Facebook en Ben heeft Xam en Pharrel gevraagd of zij wilden dansen in de videoclip van zijn laatste single genaamd: 'je moet het durven'. De clip is een aantal weken geleden opgenomen en 29 mei komt de single uit. Afgelopen vrijdag, 12 april, kwam Ben naar de dansschool in Bergen op Zoom om Xam en Pharrel het verdiende geld te overhandigen.

Xam en Pharrel
Xam en Pharrel zijn allebei twaalf jaar en dansen sinds anderhalf jaar bij House of Marqeez, voornamelijk Hiphop en Popping. Xam ging altijd met zijn zusje mee als zij naar dansles ging. Op een gegeven moment werd er aan hem gevraagd of hij geen zin had om ook te gaan dansen. Hij bleek talent te hebben en nu, anderhalf jaar later, gaat hij naar het wereldkampioenschap in Engeland dat wordt gehouden in Blackpool, van 22 tot en met 25 augustus.

Pharrel danste eigenlijk altijd al en toen hij op tv eens een dansprogramma zag wist hij dat hij dat ook wilde. Ook hij bleek een talent te zijn. Op de dansschool leerde hij Xam kennen. Nu gaan ze dus naar het wereldkampioenschap waar ze solo zullen optreden en als duo. Daarnaast gaan er nog meer dansers mee en treden ze ook op als quad, een viertal, en in een team, waarbij ze met tien kinderen samen dansen.

Ze krijgen les van verschillende mensen: Kyra Gorissen voor solo, duo en quad, Shanon Traets voor team, funqeez en solo en natuurlijk van Volkan Tasdan die in alle disciplines les geeft. Pharrel en Xam vertellen:"we trainen negen tot elf uur per week op de dansschool en daarnaast zijn we thuis natuurlijk ook nog veel aan het oefenen".

Acties
Om zoveel mogelijk geld in te zamelen zodat alle kinderen die naar het wereldkampioenschap mogen ook daadwerkelijk kunnen gaan zijn er verschillende acties op touw gezet. Zo zijn er een aantal kinderen die lege flessen verzamelen voor het statiegeld. Ook kun je kleding en ander textiel dat niet meer wordt gebruikt aanbieden.

Onder de ouders is een netwerk opgezet zodat de kleding bij de mensen thuis kan worden opgehaald. Met Koningsdag staan ze met een kraam op het kinderplein waar een aantal kinderen zullen dansen 'met de pet' en waar allerlei spullen worden verkocht om geld op te halen. 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief