Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

'Nieuwe polikliniek Bergen op Zoom komt op plek van Fabiolaflat'

Door: Hanneke Marcelis

BERGEN OP ZOOM - Het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom zal in 2025 zijn deuren sluiten. Alle zorg moet op dat moment verplaatst zijn naar de nieuwe hoofdlocatie bij Bulkenaar in Roosendaal. Wel opent er een polikliniek in Bergen op Zoom. Die komt niet op de plek van het huidige ziekenhuis, maar daarvoor is de plek van de Fabiolaflat in beeld. 

Het pand van het huidige ziekenhuis in Bergen op Zoom gaat in 2025 dus helemaal dicht. Op die plek komt ook geen nieuwe zorg, want de poliklinische voorziening die in Bergen op Zoom zal komen komt op de plek van de Fabiolaflat, laat Hans Ensing, namens de Raad van Bestuur, weten. Wat er precies in de polikliniek zal worden gehuisvest, is volgens Ensing nog niet bekend. "We moeten eerst gaan kijken waar precies vraag naar is. Want het is bijvoorbeeld ook mogelijk om zorg dichterbij de patiënt te brengen door zorg onder te brengen bij de huisartsenpraktijk. Bijvoorbeeld door een kinderarts daar spreekuren te laten houden. We gaan komende tijd in gesprek met alle betrokkenen om dat vorm te geven."

Dat de nieuwe hoofdlocatie van het Bravis Ziekenhuis niet bij Zoomland in Bergen op Zoom maar bij Bulkenaar in Roosendaal komt te staan, zorgt voor veel onrust bij Bergenaren. Zij zijn niet blij dat het ziekenhuis uit hun stad verdwijnt. Via twee informatiebijeenkomsten hoopt Ensing die zorgen van de Bergenaren weg te kunnen nemen. "We gaan openbare informatiemomenten houden waar burgers naartoe kunnen komen. Dat gesprek gaan we graag aan. Wanneer en waar die precies zijn, maken we later nog bekend."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief