Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: ADRZ

Pasgeboren Krabben krijgen over vijf jaar weer Roosendaal in hun paspoort

Door: Remko Vermunt

BERGEN OP ZOOM - De nieuwbouw van het Bravis Ziekenhuis in Roosendaal betekent ook een terugkeer van het Moeder- en Kindcentrum naar de gemeente Roosendaal. En dat betekent dat alle Krabben die daar geboren zullen worden, Roosendaal in plaats van Bergen op Zoom in hun paspoort krijgen.

Sinds de opening van het Moeder- en Kindcentrum in Bergen op Zoom krijgen alle Roosendaalse baby's die daar geboren worden automatisch Bergen op Zoom als geboorteplaats in hun paspoort. Daardoor gingen alle Tullepetaonse kindjes door het leven als krab, iets wat in Roosendaal flink leefde onder de Tullepetaonen. Oud-fractievoorzitter van de Nieuwe Democraten, Ton Schijvenaars, wilde destijds een stuk grondgebied opeisen in Bergen op Zoom, zodat er toch Tullepetaonen geboren konden worden, maar dat plan ging niet door.

Met de komst van het nieuwe Bravis Ziekenhuis hebben de Roosendalers dus geluk, maar krijgen Bergenaren hetzelfde probleem. Want wie er na 2025 in het Moeder- kindcentrum gaat bevallen, zal dat dus op Roosendaals grondgebied moeten doen. En dat betekent dat al die nieuwe Krabben Roosendaal op hun identiteitsbewijs krijgen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief