het affiche
het affiche (Foto: Paul Schut)

Dit is het programma van Koningsdag in Halsteren

HALSTEREN - Zaterdag 27 april is het weer zover, Koningsdag. En zoals men van de Oranjevereniging Halsteren gewend is, staat er weer een dag vol activiteiten en heel veel gezelligheid op het programma. Dit jaar is de organisatie er ook weer helemaal klaar voor. Weer of geen weer, het wordt 27 april gewoonweg één groot feest voor jong en oud op Landgoed de Beek aan de Beeklaan te Halsteren.


Voor de kinderen is er weer de versierde fietstocht met leuke prijzen en de spellenmiddag met vele luchtkussens, spellen en een grote zandbak. Deelname is natuurlijk gratis.
Op onze vrijmarkt kunt u leuke spullen kopen of verkopen. Tevens is er een grote feesttent met bar en terras, waar u uw drankje kan halen. Voor de hapjes staat er ook een frietwagen en een ijscowagen. Heel de dag is er een DJ aanwezig en zullen er optredens zijn van dweilbandjes.

Versierde fietstocht
Ook dit jaar is er weer een versierde fietstocht voor de basisschooljeugd. Wil je meedoen? Versier dan je fiets zo mooi mogelijk. Je papa of mama mogen hier zeker bij helpen. Deelname aan de fietstocht is gratis. Verzamelen en aanmelden voor de fietstocht is om 9.30 uur bij de PLUS supermarkt (kruising Dorpsstraat - Jan van den Berghstraat), om 10.00 uur vertrekt de stoet richting Landgoed de Beek. Zoals elk jaar wordt de fietstocht begeleid door de harmonie en drumband van Sint Cecilia Eensgezindheid. Vanaf de PLUS gaan we eerst naar de bakker voor de eerste traktatie, daarna door naar het gasthuis St. Elisabeth. Vervolgens zullen we de weg vervolgen naar Landgoed de Beek. Hier zullen de prijzen uitgereikt worden voor de mooist versierde fietsen. Er is ook een traktatie voor elke deelnemer.

Vrijmarkt
Heeft u nog veel spullen staan op zolder of in de schuur waar u niks mee doet? Zoals elk jaar worden er op de vrijmarkt weer veel bezoekers verwacht, er is dus veel kans om uw spullen te verkopen. De bezoekers komen tussen 8.00 uur en 16.30 uur. Het terrein is vanaf 6.00 uur open. Het reglement is ook beschikbaar op de website, www.oranjevereniginghalsteren.nl.

Diverse demonstraties
Verder zijn er dit jaar zijn weer verschillende demonstraties zoals, een karikatuur tekenaar, een pottenbakster en de Brandweer en krijgen diverse goede doelen en verenigingen de kans om hun doel te promoten. En op het terrein rondom het Heemhuis hof van Ram, houdt de Heemkunde ook een open dag in het thema van Boeren.

Gedecoreerden bijeenkomst
Tijdens de Koningsdag in Halsteren wordt er in restaurant 1633 ook een bijeenkomst gehouden voor de bewoners van Halsteren en Lepelstraat die in het bezit zijn van een Koninklijke onderscheiding. Dit is een jaarlijks terugkerend moment om deze mensen in het zonnetje te zetten voor al hun verdiensten. Deze bijeenkomst is van 10.30 tot 12.30 uur.
Mocht u geen uitnodiging hebben ontvangen, maar wel in het bezit te zijn van een koninklijke onderscheiding. Neem dan contact met ons op middels ovhalsteren@gmail.com of 06-1959 8275 (voorzitter P. Schut). U bent namelijk van harte welkom.

Vrijwilligers
Dit oranje feest is nergens zonder vrijwilligers. De Oranjevereniging bestaat uit een leuk en enthousiast team van vrijwilligers die ieder jaar weer in Halsteren een geweldig evenement neerzetten. Is dit iets voor jou? Meld je dan nu aan op ovhalsteren@gmail.comof 06-19598275.

l 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief