Pastoor Paul Verbeek in de tuin van het Parochiecentrum
Pastoor Paul Verbeek in de tuin van het Parochiecentrum (Foto: Hanneke Marcelis)

Pastoor Paul Verbeek viert 25 jaar priesterschap met vieringen en bijeenkomst

BERGEN OP ZOOM - De meeste jongetjes dromen ervan om voetballer te worden, of brandweerman. Maar Paul Verbeek niet. Hij wilde pastoor worden. "Voor mij is het altijd een roeping geweest", legde de enthousiaste pastoor eerder al uit. "Ik noem het ook nooit mijn beroep, want pastoor ben je ieder moment van de dag." Op dinsdag 23 april viert Verbeek zijn 25-jarig priesterschap met vieringen in de Lourdeskerk en de St. Gertrudiskerk en een samenzijn in de aula van het Mollerlyceum.


Het was september 2013 toen Paul Verbeek werd aangesteld als pastoor van de Lievevrouweparochie in Bergen op Zoom. Maar dat was absoluut niet zijn eerste kennismaking met de stad. "Ik ben geboren in het oude ABG", vertelt Verbeek. "Ik woonde tijdens mijn jeugd in Steenbergen, maar ging voor de middelbare school naar het Mollerlyceum. Daardoor heb ik me altijd enorm verbonden gevoeld met de stad." Voor hem is Bergen op Zoom dan ook de perfecte plek om zijn 25-jarig jubileum als priester te mogen vieren.

Diensten

Aangezien de parochie twee kerken heeft in Bergen op Zoom, zal Verbeek zijn jubileum met twee diensten vieren. Om 9.00 uur is er een ochtendviering in de Lourdeskerk, en 's avonds om 19.00 uur is er een feestelijke Eucharistieviering in de St. Getrudiskerk. Na die dienst zijn mensen rond 20.30 uur welkom in de aula van het Mollerlyceum voor een gezellige afsluiting van de dag. "Die plek heb ik zelf gekozen. Ik heb natuurlijk zelf als leerling op die school gezeten. Dus voor mij is dat een toepasselijk plek om dit mooie jubileum te vieren."

 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief