Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

Omrijden- en lopen: werkzaamheden Zoomdam van start

BERGEN OP ZOOM - Het omrijden en omlopen bij de Zoomdam is begonnen. Vandaag is een start gemaakt aan de uitgebreide werkzaamheden voor de reconstructie van het kruispunt. En dat betekent dat zowel automobilisten als voetganger er vijf maanden niet meer langs kunnen. Dit tot ongenoegen van Comité Halsterseweg Pro Fietsstraat.

De aanpak van het kruispunt Zoomdam- Halsterseweg is begonnen. Daar komt een rotonde te liggen, waarmee de verkeerssituatie een stuk veiliger wordt gemaakt. Maar die werkzaamheden gaan wel gepaard met flinke gevolgen voor omwonenden. Het werkvak wordt namelijk vijf maanden lang volledig afgesloten. Niet alleen voor automobilisten, ook voor voetgangers. En vooral dat laatste kan rekenen op onbegrip vanuit het Comité Halsterseweg Pro Fietsstraat.

Door de werkzaamheden moeten voetgangers een flink stuk omlopen om het centrum te bereiken. Ze moeten of over de brug nabij de Overstratenlaan, of via de nieuwe fietsbrug bij de Smitsvest. En dat is zo'n 2 kilometer om. "Dat lijkt ons te voet en zeker voor ouderen en mensen met behulp van een rollator of ander hulpmiddel een wel erg grote omweg . Om maar te zwijgen over de grote aantallen voetgangers die tijdens bv de Koningsnacht - Koningsdag en later tijdens de Krabbefoor via de Halsterseweg - Zoomdam naar de binnenstad lopen", stelt het comité. Zij schreef een brief aan wethouder Van der Velden met de vraag of het werk niet gefaseerd kan verlopen zodat voetgangers er toch langs kunnen, maar dat mocht niet baten. Het kruispunt is sinds vandaag volledig afgesloten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief