Het nieuwe dagelijks bestuur van waterschap Brabantse Delta: dijkgraaf Kees Jan de Vet, Niels Mureau (Ons Water / Waterbreed), Cécile Franssen (VVD), Kees de Jong (Ongebouwd), Theo Schots (Bedrijven) en Hans Peter Verroen (CDA).
Het nieuwe dagelijks bestuur van waterschap Brabantse Delta: dijkgraaf Kees Jan de Vet, Niels Mureau (Ons Water / Waterbreed), Cécile Franssen (VVD), Kees de Jong (Ongebouwd), Theo Schots (Bedrijven) en Hans Peter Verroen (CDA). Foto: Brabantse Delta

Nieuw bestuursakkoord Brabantse Delta: klimaat, biodiversiteit en waterveiligheid

Door: Peter Houtepen Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Klimaat, biodiversiteit en waterveiligheid zijn drie van de thema's die zijn opgenomen in het nieuwe bestuursakkoord van waterschap Brabantse Delta.

Het algemeen bestuur stelde woensdagavond unaniem het bestuursakkoord vast met de titel 'Samen beter!'. Ook hebben zij het nieuwe dagelijks bestuur benoemd. Naast dijkgraaf Kees Jan de Vet bestaat het dagelijks bestuur nu uit: Niels Mureau (Ons Water / Waterbreed), Cécile Franssen (VVD), Kees de Jong (Ongebouwd), Theo Schots (Bedrijven) en Hans Peter Verroen (CDA). Deze bestuursleden maakten al deel uit van het dagelijks bestuur.

In het bestuursakkoord 'Samen beter!' blijft de ambitie van het waterschap primair gericht op de kerntaken, aldus het nieuwe bestuur. "Veilige dijken en kades, voldoende en schoon water. Ook blijft het waterschap investeren in samenwerken met en het betrekken van partners. Verder komen de volgende onderwerpen aan bod in het bestuursakkoord: waterveiligheid, waterkwaliteit, waterflora en waterfauna, zoetwater en peilbeheer, waterketen, klimaat, duurzaamheid, biodiversiteit, dierenwelzijn, optimaliseren van bedrijfsprocessen en innovatie, financiën, bestuurlijke ontwikkeling, organisatieontwikkeling en goed werkgeverschap".

Formateur Huub Hieltjes stelt dat in de verschillende gesprekken met alle fracties in het algemeen bestuur een sterke op inhoud en samenwerking gerichte sfeer ontstond. "Er was daadwerkelijk ruimte voor een inhoudelijke inbreng van alle fracties. Zo is de inbreng van de nieuwe fractie Partij voor de Dieren herkenbaar in de paragraaf over dierenwelzijn. Daarbij was dus niet bepalend of een fractie wel of geen lid van het dagelijks bestuur levert."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief