Op de foto van Links naar rechts: Lucas Jansen, Marleen Uijtdewillegen en Pieter Kwaadgras
Op de foto van Links naar rechts: Lucas Jansen, Marleen Uijtdewillegen en Pieter Kwaadgras Foto: Yvonne Kwaadgras

Koffie-uurtjes voor wijkbewoners in Noordgeest

BERGEN OP ZOOM - Vanaf 6 mei organiseert wijkcommissie Noordgeest voor de bewoners van deze wijk regelmatig de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en samen koffie of thee te drinken. Deze koffie-uurtjes vinden in principe de eerste en de derde maandag van de maand afwisselend plaats in de beide scholen van de wijk, de Daltonbasisschool de Welle en de openbare basisschool de Noordster. Voor bewoners, die overdag niet kunnen, is er gelegenheid tot koffiedrinken op de tweede zaterdag van de maand in de Emmaüskerk. Het tijdstip is steeds van 10.45 uur tot 11.30 uur.

Er zijn voor bewoners geen kosten verbonden aan het drinken van koffie of thee. Tijdens de schoolvakanties zal het niet mogelijk zijn van de scholen gebruik te maken en een enkele keer zal het voor kunnen komen, dat de gemeente van de Emmaüskerk de zaterdagochtend de kerk nodig heeft. De informatie hierover zal echter tijdig te vinden zijn in het wijkblad en op de website van de wijk: www.noordgeest.nl .

Ontmoeting en contact
Dit initiatief vindt plaats onder de noemer “ontmoeting en contact” en heeft vooral tot doel het onderling contact tussen wijkbewoners mogelijk te maken. Daarnaast bestaat er gelegenheid voor wijkbewoners tijdens het koffiedrinken kennis te maken met een bestuurslid van de wijk. Zij kunnen dan laten weten, wat zij belangrijk vinden voor de wijk. Het is de bedoeling, dat de koffie-uurtjes voor langere duur gaan plaats vinden, zodat het voor wijkbewoners ook bekende momenten in de maand gaan worden. De bestuursleden van de wijkcommissie zijn dankbaar, dat de beide openbare basisscholen en het bestuur van de gemeente van de Emmaüskerk ruimte beschikbaar willen stellen voor dit initiatief. Het bestuur van de wijkcommissie hoopt op goede bijeenkomsten. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief