Vrijwilligers opschoonactie mei 2018.
Vrijwilligers opschoonactie mei 2018. (Foto: eigen foto)

Opschoonactie voor frisse Muziekbuurt krijgt vervolg met 'Hoe FRIS is jouw bos'

BERGEN OP ZOOM - In mei 2018 vond de eerste 'Hoe FRIS is jouw buurt?!' dag plaats. Er werd in de Muziekbuurt van Bergen op Zoom door zo’n veertig vrijwilligers maar liefst 92 kilo zwerfafval opgeruimd. Maar niet alleen in woonwijken ligt er veel zwerfaval, ook in en rond het bos. Daarom krijgt de actie in samenwerking met boswachter Wout Romijnders een vervolg op 12 mei.


Marlies van Lier van FRIS Presentaties kwam in contact met Sandra Roefs van stadsboerderij van De Kleine Kievit die enthousiast reageerde op het voorstel om vanaf haar erf het bos in te gaan. Op deze Moederdag kan je iets teruggeven aan moeder natuur door het bos op te frissen. En ook boswachter Wout Romijnders van het Brabants Landschap loopt mee. Hij zal tijdens de wandeling alles vertellen over de wonderen van deze prachtige omgeving.

’s Morgens om half tien word je ontvangen door boerin Sandra van stadsboerderij De Kleine Kievit met koffie of thee. Dan start om tien uur de wandeling en wordt er meteen een begin gemaakt met het opschonen van het bos. Prikstokken, vuilniszakken en ander materiaal is aanwezig om alles wat niet thuis hoort in het bos mee te nemen. Na alle inspanningen is er aansluitend een heerlijke picknick lunch op de boerderij. In het weiland en bij minder weer in de oude koeienstal.

Dus wil jij ook een frisse Moederdag midden in de natuur, meld je dan aan voor zowel de wandeling als de lunch i.v.m. materiaal voor de schoonmaakactie en de lunch. Mocht je alleen willen wandelen dan kan dat natuurlijk ook. Hier zijn geen kosten aan verbonden maar meld je wel even aan.

Graag aanmelden bij: Sandra Roefs: info@dekleinekievit.nl of

Programma

Zondag 12 mei, Moederdag, Stadsboerderij De Kleine Kievit, Balsedreef 21
09:30 Ontvangst met koffie en thee
10:00 Wandeling en opschoonactie in het bos
12:00 Picknick lunch 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief