Groep Karel Doorman. FOTO DORUS RAAIJMAKERS
Groep Karel Doorman. FOTO DORUS RAAIJMAKERS Foto: Dorus Raaijmakers

Een nieuw voorzitter voor zeeverkenners Karel Doorman

algemeen

BERGEN OP ZOOM - Na zich 13 jaar te hebben ingezet als bestuurder voor de Bergse zeeverkenners, waarvan ruim 5 jaar als voorzitter, heeft Dennis Delhez per 11 mei het voorzittersstokje doorgegeven aan Rob Hoppenbrouwers.

Delhez heeft de basis gelegd voor een nieuwe bestuursstructuur, waardoor de club nu gedragen wordt door meerdere stevige schouders. “Voor mij voelt het goed om de voorzittersrol nu over te dragen en verder te gaan in de rol van secretaris”, aldus Delhez. Rob Hoppenbrouwers, directeur/eigenaar van het gelijknamige autoherstelbedrijf in Bergen op Zoom, heeft zelf zijn jeugd ook bij de Karel Doormangroep doorgebracht. “Aan de basis van mijn carrière staan vele fantastische en leerzame jaren bij de zeeverkenners. Ik heb me pas later gerealiseerd hoe belangrijk deze hele periode voor mijn eigen ontwikkeling is geweest.” Hoppenbrouwers is enthousiast om het voorzittersstokje van Dennis Delhez over te nemen. “Tijdens de hernieuwde kennismakingsperiode heb ik gezien dat er een solide club staat met een ontzettend gedreven team van leiding en andere vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat de ruim 100 kinderen elke week weer op een leuke, leerzame en veilige manier het water op kunnen gaan. Het voelt als thuiskomen en ik heb er ontzettend veel zin in om met mijn kennis en ervaring een bijdrage te leveren aan de Karel Doormangroep.”

Speltakken

De Karel Doormangroep kent 4 speltakken. De Dolfijnen is de jongste speltak binnen onze groep. Ook in leeftijd zijn ze de jongsten; jongens en meisjes van 7 t/m 10 jaar. Bij de Dolfijnen leer je de beginselen van het roeien en zeilen waarna je door kunt stromen naar de Zeeverkenners jongens of meisjes.

De speltak Zeeverkenners jongens is de oudste speltak van de groep en telt zo'n 40 jeugdleden verdeeld over zeven boten (lelievletten). De speltak Zeeverkenners meisjes telt ook 40 jeugdleden en gebruikt zes lelievletten. Ieder schip heeft zijn eigen bemanning. De leden zijn tussen 11 en 18 jaar oud. De vierde speltak zijn de Loodsen Deze speltak met leden van 18+ heeft geen leiding meer. De loodsen organiseren zelf hun programma.

Engelandreis

De hoofdactiviteit van de Zeeverkenners is zeilen op het Zoommeer en Oosterschelde, maar ook roeien, bootonderhoud, knopen leren, EHBO en reddend zwemmen komen uitgebreid aan bod. Daarnaast zijn er bijzondere activiteiten zoals de uitwisseling met Engelse zeeverkenners in Surrey. Eens in de vier jaar mogen de jongens en meisjes gebruikmaken van hun locatie en het materiaal. Ze zijn in de tweede week van de meivakantie naar Engeland afgereisd om deze gezellige en leerzame tijd samen mee te maken. Het werd een onvergetelijke ervaring, waarbij veel in het teken stond van de watersport. Roeien, zeilen, varen over de Theems en slapen op een oud marine fregat. Maar ook een bezoek aan het Science Museum in Londen stond op het programma. Komende zomer brengen de Engelse scouts een bezoek aan Bergen op Zoom.

Interesse om eens te komen kijken? Neem contact op via info@kareldoorman.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief