Bereiken van het hoogste punt in Wonen aan de Ham. FOTO ERA CONTOUR
Bereiken van het hoogste punt in Wonen aan de Ham. FOTO ERA CONTOUR Foto: ERA Contour

Wonen aan de Ham in Bergen op Zoom bereikt hoogste punt

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Wonen aan de Ham, het nieuwbouwproject met 21 ruime appartementen en 14 herenhuizen, in Bergen op Zoom heeft nu officieel het hoogste punt bereikt. In het bijzijn van toekomstige bewoners en de omwonenden onthulde wethouder Patrick van der Velden onlangs het timpaan, het hoogste punt, van het statige Hamhuis dat 22,5 meter hoog is. Na de onthulling van het timpaan en het bereiken van het hoogste punt ontving de wethouder een miniatuurversie van het timpaan.

In Wonen aan de Ham worden 21 ruime appartementen en 14 herenhuizen gerealiseerd met een historische look en het comfort van nu. De vierlaagse herenhuizen beschikken over 5 kamers en zijn ruim opgezet. Starters, doorstromers, gezinnen en senioren kunnen er vanaf eind 2019 naar hartenlust wonen en genieten van de waterrijke omgeving. Het nieuwbouwproject maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling ScheldeVesting, de grootste binnenstedelijke ontwikkeling van Bergen op Zoom. Wethouder Patrick van der Velden van de gemeente Bergen op Zoom is enthousiast over het nieuwe woongebied: ”Aan de vraag merk je dat steeds meer mensen hier willen wonen. Het gemeentebestuur van Bergen op Zoom is ingenomen met het feit dat ScheldeVesting steeds meer vorm krijgt en stapje voor stapje uitgroeit tot een van de mooiste wijken van Bergen op Zoom.”

Een statig en stoer Hamhuis in pakhuisstijl

Het Hamhuis is een stoer en stevig gebouw in pakhuisstijl met 19 driekamerappartementen die een woonoppervlakte hebben van 105 tot 122 vierkante meter. Daarnaast huisvest het gebouw 2 vierkamerpenthouses van183 vierkante meter. Het statige woongebouw ligt te midden van het water waarvan de toekomstige bewoners straks kunnen genieten vanaf hun royale balkon of terras. Bovendien vormt het Hamhuis de overgang van het nieuwe gebied naar het oude stadscentrum van Bergen op Zoom. Cultuur, historie en horeca komen daarmee een stuk dichterbij voor de toekomstige bewoners.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief