Afbeelding
Foto: Hans de Bot

Voorlopig geen nieuwe huisvesting voor Bergse bouwclubs

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De Bergse Vastenavendbouwclubs moeten voorlopig nog niet rekenen op een nieuw onderkomen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders woensdagavond laten weten. 

In september 2017 werd door de gemeenteraad een bedrag van vijf miljoen euro beschikbaar gesteld voor de herhuisvesting van de Bergse carnavalsclubs en de Stichting Vastenavend. "Een jaar geleden bleek dat na uitwerking, het plan niet voor dat geld te realiseren was. Gestegen bouwkosten waren daarvan de voornaamste oorzaak. Daarom werd toen een versoberd bouwplan uitgewerkt en aanbesteed." Maar, inmiddels is duidelijk geworden dat ook dit versoberde plan niet binnen die vijf miljoen euro gebouwd kan worden. 

"De gemeente Bergen op Zoom en de vertegenwoordigers van de stichtingen die betrokken zijn bij de plannen (Stichting Vastenavend, de Stichting Halwana en de Stichting Bergse bouwers) hebben afgesproken opnieuw met elkaar in overleg te treden om te bekijken hoe nu verder te gaan." Het doel is om nog steeds met een plan te komen, wat past binnen de kaders van de gemeenteraad, maar de gemeente moet hiervoor wel terug naar de tekentafel.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief