Warme nestjes voor herinneringen op de plaat.
Warme nestjes voor herinneringen op de plaat. Foto: Els Roepers

Herinneringssymbolen opgehangen in de bomen

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - In de bomen bij het strandje aan de Tureluur op de Bergse plaat zijn onlangs speciale herinneringssymbolen gehangen. 

De weinige aanwezigen die de wind durfden te trotseren zijn in de gelegenheid gesteld een herinnering op te schrijven op een strookje papier, dit op te rollen en in een vogelhuisje te stoppen, dat hierdoor een “warm nestje” vol met herinneringen wordt. Elke keer als je langs de bomen met vogelhuisjes loopt, kun je even stilstaan bij je herinnering en wellicht nog andere herinneringen eraan toevoegen!

Op 25 mei jl. heeft kunstenaar Sjoerd van den Boom een creatieve workshop geleid waarin deelnemers een vogelhuisje als herinneringssymbool voor lief of leed hebben gemaakt. De herinnering is het penseel, dat het best de kleur toevoegt aan de echte poëzie. Deze workshop werd mede mogelijk gemaakt door Rotary Bergen op Zoom-noord, als onderdeel van het project de Plukroute in Bergen op Zoom.

Met de gemeente is afgesproken dat per wijk 1 herinneringsplek kan worden gemaakt. Wilt u zelf ook zo’n herinneringssymbool maken en/of plek in uw wijk creëren? Daarvoor kunt u zich aanmelden via de website www.sjoerdvandenboom.nl

Nog meer warme nestjes op de plaat
Sjoerd van den Boom met in actie voor zijn project Warme nestjes.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief